Vacinering

Så, då var en av fem vaccinerad. Maja fick sin spruta igår och gjorde det med bravur. Hon marcherade in till sköterskan och drog upp ärmen innan sköterskan ens hunnit säga hej. Inte ett pip sa hon när sticket kom. Sicken tjej! Under tiden satt Molly på en stol jämte och Miranda satt på golvet. Båda iaktog stolt sin storasyster. Efteråt var det tänkt att vi skulle mysfika på bibliotekets café, men det var stängt... Vilken besvikelse! Så det blev bara en torftig banan till mellis. Vaccineringen hölls i Kulturpunktens lokler, där även Maja har sin tisdagsdans. Kring halv fyra började det att bli trångt av föräldrar med barn som skulle vaccineras. Sara och barnen har nu väntat dryga timmen på att Majas dans ska börja och Maja börjar tröttna (kan förstå det efter spruta och bara en banan till mellis...). Det ena leder till det andra och till sist är det tre trötta tjejer som skriker i högan sky. Alla föräldrar som kommer med sina barn för vacinering tittar oroligt på de skrikande barnen och vårdpersonalen försöker lugna och förklara att det inte är sprutan som är orsaken till oljudet. Till sist ger Sara upp och tar sina skrikande barn och beger sig hemmåt.

I måndags hade vi Susie med barn här på besök över lunchen. Vi invigde det nya bordet i vardagsrummet under lunchen. Vilken lyx att kunna sitta två vuxna och fem barn runt bordet och ändå ha gott om plats kvar. På eftermiddagen tog vi med oss mellis ut, men nu  börjar det bli i kallaste laget att äta mellis på lekplatsen. Molly och lilla Ellen klagade högljutt över kylan, medan Måns och Maja nog hade kunnat vara ute en bra stund till.

Sara har hämtat Maja klockan två på dagis och haft med mellis som har intagits på någon lekplsta. Men i och med måndagens erfarenhet kom Sara och Maja överens om att det blir hämtning klockan två på tisdagar då det är dans och vi kan fika på biblioteket. Onsdagar och torsdagar blir det hämtning klockan tre istället. Idag var premiären av detta upplägg och det fungerade utmärkt. Sara, Molly och Mirre åt mellis hemma i lugn och ro och begav sig ut vid halv tre tiden. Mirre somnade i vagnen på väg till dagis, och sov en stund på lekplatsen så att Sara kunde ta sig an de större barnen lite mer intensivt en stund. Vi kom hem igen vid halv femtiden. Mysig eftermiddag!



Maja är en riktig gottegris! Här är hon på jakt efter något gott som efterrätt, och hon vet precis var hon ska leta.




Mirre sitter och leker på den mysiga mattan




Mirre och Molly interagerar mycket tillsammans, ibland under skratt, ibland under gråt...


Kommentarer
Postat av: Anna

Hört nåt mer om vaccination av de yngre barnen? Vi är kallade nästa vecka med Moa, hade gärna velat passa på att ge lillskruttan en skvätt med... Kram

2009-11-11 @ 21:59:49
URL: http://www.hemmahosgrannen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0