Helg!

Åh, så härligt det är med helg! Idag har vi haft en riktigt mysig familjedag. Det har varit städdag med samfäldigheten (radhusområdet vi bor i är en samfäldighet med gemensamt ansvar för närområdet etc, men var och en äger sitt eget radhus). Så Maja och Johan begav sig ut redan vid 9 i morse för att kratta löv och göra annat nyttigt. Sara passade på att läsa tidningen i lugn och ro medans småtjejerna lekte. Vid 10 gick Sara och Molly också ut och traskade. Molly gick med bestämda steg mot en lekplats som ligger på andra sidan skogspartiet bakom radhusområdet. Där åktes det rutschkana och klättrades det ett tag innan Sara fick bära Molly på axlarna tillbaka igen, då Molly tyckte att promenaden gott kunde fortsätta ett tag till, fast ännu längre bort. Som tack för bra jobb bjöd samfäldigheten på pyttipanna och saft som serverades på en av fotbollsplanerna av en militärkulturhistorisk förening. Det var armetält och kamin och vackra armeutstyrslar. Charmigt! Efter lunch kom farmor Barbro och farfar Bertil på visit. Vi köper då och då 1/8 glad ko från en gård i Halmstad. Denna gången hjälpte farmor och farfar oss med att hämta köttet. Vi fikade med kaffe och chokladbollar till barnens lycka. Molly och Mirre var dock nog än mer lyckliga över att hunden Cissi var med på besöket. De tjöt i kapp av lycka och jagade Cissi runt i huset, så stackars Cissi fick inte en lugn stund. På eftermiddagen fixade Johan klart framsidan med stenläggningen och rabatten medan Sara och Maja gick bort till Majas dagiskompis Julia som bor i området. Sara drack kaffe med mamma Katrin, medan Julia och Maja lekte. Trevligt!

I går kom Johan hem strax efter lunch från jobbet och tog sig an en småförkyld Molly medan Sara och de andra två tjejerna åkte till Alingsås för att hälsa på Lisa och barnen. Där lekte vi både inne och ute samt fikade. Under uteturen ville Maja ner till sjön som ligger precis bakom huset, Väl där var hon mycket nyfiken på hur det skulle kännas att gå i vattnet med gummistövlar... Det var bara det att hon gick lite väl långt ut, så stövlarna fylldes rätt snart med vatten... På hemmaplan tog Johan och Molly en busstur in till stan och strosade förbehållslöst runt helt efter Mollys tankar. De hamnade i alla fall på Johans favoritcafé där det åts lyxmellis.



Maja visar upp sin fina hatt hon gjort tillsammans med mamma, men hon har dekorerat den aldeles själv. Sedan vi ordnat upp i pysselgarderoben med olika lådor och pappershållare så att Maja själv kan hämta saker där har hon bliviot en ivrig pysslare.



Molly i full fart i Johannebergsparken. Som ni ser uppskattar inte Mirre putt av Molly... Maja kan ibland få putta, men helst ska det vara mamma eller pappa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0