Bak och annat

Oj, nu har dagarna rullat på igen ser jag. Vad har då hänt sedan sist? Maja reagerade inte nämnvärt av sin vaccinering dagen efter, men på torsdagen var hon trött och lite febrig, så hon fick stanna hemma från dagis. Vi hade en mysdag med brödbak och lite utevistelse istället. Både Molly och Maja uppskattade att hjälpa mamma med brödet. Molly var speciellt förtjust i att knåda degen, vilket hon gjorde genom att gunga kroppen fram och tillbaka. En och annan puss fick degen också.

På fredagen var det snöblandat regn, men det hindrade inte Sara och barnen att i sällskap av Saras kusin Tova åka på utflykt till lekpplatsen Plikta i Slottskogen. Där lekte vi en dryg timme innan vi styrde kosan mot Naturhistoriska museét, där vi först fikade och sedan gick en sväng i utställningshallarna. molly var mycket excalterad över alla djuren, medan Maja undrade var lekrummet var...

Sara och Maja besökte Friskis & Svettis familjelek för första gången på lördagsmorgonen. Maja var mycket förväntansfull och spänd inför det hela. Väl framme och väntandes utanför glasdörrarna in till salen blev hon dock plötsligt rädd och ville inte alls gå in. Sara försökte på alla sätt och vis förstå vad som skrämde henne, men utan att lyckas. Så det blev till att titta på de andra som gympade genom glasdörren ca 20 minuter innan Maja vågade sig in för att sitta bredvid och titta på 20 minuter till. Till sist kunde Sara locka med sig Maja in i ringen och de sista 5 minuterna kom Maja igång ordentligt. På vägen hem i bilen satt Maja och pladdrade på om vad hon sett. "Och så slog de varandra" sa hon. "Vaddå???" Undrar Sara. "Ja, de som var där inne innan det började..." svarar Maja. Instruktören och hennes medhjälpare vid stereon hade antagligen boxats på skoj då Maja tittade in genom glasdörren och skrämt henne. "Jag trodde de skulle slå mig" sa hon sen i bilen. Så fel det kan bli, speciellt om man som mamma inte ställer de rätta frågorna. Hur som helst var det till sist en uppskattad aktivitet, och det var fullt av mindre barn och till och med ett krypbarn, så nästa gång åker vi nog hela familjen.

På lördagen hade Johan herrmiddag här, med 5 gästande herrar. Maja blev hämtad av farfar Bertil och sov över natten hemma hos farmor och farfar. Sara tog hand om de andra två, medan herrarna åkte gocart (en aktivitet som Johan gillade och vann), lagade mat och umgicks. När de små somnat åkte Sara och Tova in till stan för lite middag och en bio. Trevligt!

Söndagen började med jobb för Sara, trodde hon i alla fall. I almenakan stod det att det skulle vara vattengympa på Hagabadet på morgonen. Väl där, ombytt och redo så stod det dock en annan instruktör på bassängkanten och vid förfrågan i receptionen så var det inte Sara som skulle ha passet... Snopet! Så det blev ett pass i gymmet istället. På eftermiddagen åkte vi upp till Alingsås för att hämta Maja och passa på att umgås lite med Bertil och Barbro. Vi lekte ute en stund, samt åt en god söndagsstek.

Måndagen, den sista lediga dagen för Sara och barnen ägnades åt tvätt på förmiddagen. Tvättmaskinen betedde sig dock mycket konstigt och en tvätt Sara plockade ut hade blivit fläckig av något som liknade lera... Konstigt! Och bnär maskinen sattes på igen lät den mycket märkligt. När Johan sedemera kom hem och tog sig en titt så fungerade den inte alls. Den är nu felanmäld och hjälp ska komma... om 2 veckor. Hur vi ska klara oss utan maskin så länge blir en intressant frågeställning! Så ser ni oss i skitiga kläder så vet ni vad det beror på.

På eftermiddagen tog Sara och barnen för första gången på länge bussen och spårvagen hem till Susie och barnen i Guldheden. Molly satt som ett ljus och tyckte att det hela var mycket spännande. Väl där lekte vi och fikade en stund innan vi gick ut till lekplatsen och njöt av det milda, men gråa vädret. Johan kom med bilen från jobbet och hämtade upp barnen och Sara styrde kosan mot Hagabadet och lite jobb (som denna gången verkligen var jobb).



För att visa lite hur det blivit i vardagsrummet. Den del som tidigare var soffa och TV har nu blivit stort bord där vi äter eller fikar så fort vi är någon mer än bara vi 5 i familjen. Vid datorn sitter Saras kusin Tova som ju bor hemma hos oss tills hennes nya lägenhet blir ledig i början av december.


 

Den gamla lekhörnan har blivit TV hörna med den nya soffan samt två svarta förvaringspallar, där alla leksaker nu hamnat. I soffan sitte Henke och Janne, två medlemmar ur Johans herrmiddagsgäng.




Kvar i vardagsrummet är också pysselbordet som är flitigt använt. Nu med matchande duk som det stora bordet. Här plejdar Maja och Molly för fullt.



Här är bildbevis från vårt brödbak. Det blev mycket goda limpor!

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha, underbar knådarstil!

2009-11-17 @ 21:02:22
URL: http://www.hemmahosgrannen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0