Midsommar

Vi är nu åter hemma och uppackade efter en härlig midsommar på Askerön, mellan Orust och Tjörn. Stefan och Lotta står år efter år värd för midsommarfirande i Stefans mamma Birgittas stuga på Askerön. Det är ungefär samma gäng som träffas varje år och många av dem ser vi bara en gång om året, på midsommar.

Maja har ordentlig koll på vem Birgitta är... Förra året var vi på Askerön några dagar tillsammans med Stefan och Lotta samt Birgitta. Maja fick hjälpa Birgitta med både det ena och andra i trädgården, något som satte djupa spår. Häromveckan skulle Stefan komma på besök hem till oss, varpå Maja frågade Sara om vad han hette nu igen, han som skulle komma. Sara frågar då vad hans mamma heter. Birgitta, svarar Maja med eftertryck.

Redan i tisdags började förberedelserna med att packa inför midsommaräventyret. För det är en del saker som måste med när två vuxna och tre barn under fyra år ska iväg på semester. Kläder för alla eventualiteter: sol, regn, värme och kyla, resesäng, lakan och handdukar, matstol, barnvagn, mat och välling, blöjor och leksaker... Vi fyllde upp bilen rätt bra och skulle bara vara borta 3 dagar. Tur att vi har en stor bil!

Vid lunchtid i torsdags bar det så av. Väl framme och installerade börjar Molly bekanta sig med sin sängplats för natten, hennes resesäng. Glatt konstaterar hon att hon kan klättra både i.. och ur sängen själv (något vi hitills inte märkt något av). Vid läggning blev det till att stoppa tillbaka en sprallig och mycket nöjd Molly i sängen igen ett par gånger, men till sist tog tröttheten över. Efter det fick Sara och Johan avnjuta en god middag tillsammans med värdparet.

Midsommaraftonen inleddes med strålande sol och vinden som blåste rejält på torsdagen hade mojnat. Vi hjälptes alla åt att förbereda inför de kommande festligheterna. Maja fick plocka blommor och klippa gräslök samt hjälpa till att hissa flaggan, Johan och Stefan fixade midsommarstångsstomme och Lotta, Sara och Mirre husserade i köket. Molly tog sikte på havet 250 meter bort och travade med raska steg iväg för att bada. Dt var en djupt besviken Molly som blev buren tillbaka till huset.

Vi var 19 vuxna och 12 barn i varierande ålder från 2 veckor till 10 år som under dagen firade midsommar med sillbuffé, midsommarstångsklädande och dans, volleyboll och fotbollsspel, fotbollsmatch på TV, grillning och så småningom dans. Men då sov hela familjen Nordenfelt/Svensson redan. Maja och Johan sov i tält och Maja var mycket förväntansfull inför det hela. Vid tiotiden var det en mycket trött och nöjd Maja som sa godnatt till pappa och sedan bad honom att gå så hon fick sova. På morgonen konstaterade hon besviket att hon aldrig fick använda sin ficklampa, för det var ju ljust både när hon somnade och när hon vaknade.


Midsommarstången i sin lilla prakt. Sara gör en krans till Majas huvud.




Mirre fick låna Mollys krans en stund för att posera för ett midsommarkort




Maja och Molly dansar en midsommardans med kransar i håret




Söta tjejer med kransar i håret




Mirre på pappas arm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0