Förkylningstider

Ännu en vecka till ända och i morgon är det måndag igen. Oj, vad tiden rusar iväg. Lilla Miranda är snart 4 månader gammal och det är midsommar om en vecka, tänka sig! Vi har aft en ganska lugn veka då alla fyra tjejrna varit mer eller mindre förkylda. Vädret har inte heller varit det bästa med två dagar med hällande regn från morgon till kväll. De dagar som solen ändå visat sig har vi besökt lekplatser eller gjort något ärende till torget.

I lördags åkte hela familjen in till stan på förmiddagen för att besöka Tierra butiken (friluftsaffär) som hade 50 % rabatt på hela sitt sortiment pga att butiken skulle upphöra. Tillsammans med säkert 50 andra ryckte och slet vi i kläderna och Sara fick sig en ny regn/vindjacka, då hennes gamla jacka under mystiska omständigheter försvunnit. Molly hittade sig ett antal vattenpölar utanför butiken som hon roade sig med under tiden. Maja ömsom möblerade om i affärens skyltfönster och provade mössor och ömsom gjorde Molly sällskap på utsidan. Miranda låg i sin vagn och storögt tittade på alla människor som hysteriskt fladdrade förbi. Efteråt intog vi ett "delikat" mål på Mc Donalds, som nog ingen av oss uppskattade. Det enda som var uppskattat var ballongerna som vi fick be om i kassan för att alla barn skulle vara nöjda och glada. Stadsturen gav även Johan möjligheten att besöka favoritcafét för en kopp extra stark esspresso. Med andra ord en lyckad tur för alla parter.

Idag har vi besökt 4H gården här i närheten och haft med oss fika. Där träffade vi Jonas och Victoria med deras barn Albin 3 år och Sonja bara 2 veckor gammal. Vi såg hönor, ankor, grisar och getter. Molly var överlycklig och stod säkert i 15 minuter inne i hönshuset och tittade storögt på hönorna genom hönsnätet samtidigt som hon glatt utropade "ganka". När hönsen och ankorna efter en stund blev utsläppta blev det full fart för mamma och pappa för att undvika att Molly kastade sig i ankdammen eller i sin iver att klappa fåglarna råkade slå till dem. Hon pendlade mellan lycka och raseri ett antal gånger och mamma och pappa försökte vara så tålmodiga som möjligt...

Maja har hittat en god vän i vår granne Astor som är 4½  år gammal. De har lekt flitigt under helgen. Astors lillebror Max är inte lika populär hos Maja, då han blir lite för hårdhänt i sina kärliksförklaringar till henne. Maja och Molly har så smått börjat att hitta former att leka med varandra. Att jaga varandra runt rutchkanan är kul och att Molly får knuffa Maja ner för kanan kan lekas en bra stund, vilket är roligt. Annars håller Molly sig gärna för sig själv och läser böcker eller bygger torn.
Miranda ägnar sina dagar åt att glatt jollrande iaktta sina systrar när de leker. Hon ligger helst på mage och har börjat att vända sig till rygg samt att förflytta sig frammåt i magliggande och bakåt i ryggliggande (hur hon nu lyckas med det). 

 

Maja solar



Molly vid en av grannarnas rutchkanor. Hon smiter gärna in på tomten till någon av de som har en sådan här... Att åka rutchkana är roligt!



Maja och Molly leker i rutchkanan på lekplatsen i närheten. En av de lekar de faktiskt har börjat leka tillsammans




Två glada jäntor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0