Balett

I går hade Maja sin sista gång på baletten. Vanligtvis får inga föräldrar vara med under lexionerna, men denna gång visade barnen upp vad de lärt sig under terminen. Maja som har varit lite avogt inställd till dansen de senaste gångerna tyckte att det var mycket spännande att få dansa med publik. Även Johan hade tagit sig hem tidigare från jobbet för att få vara med och titta på Maja. Här kommer två små klipp från uppvisningen.








Detta var sista gången för nu. Maja har valt att sluta med dansen till våren och istället ska hon börja åka skridskor i Tuve ishall en gång i veckan med Friluftsfrämjandet. Dock har Molly visat stort intresse för Majas dans och under uppvisningen i går satt Molly och gjorde samma armrörelser som barnen på golvet, så kanske får hon börja till hösten. Innan dansan fikade vi som vanligt på tidningskaffet vid biblioteket, där vi blivit hej och du med personalen. En av damerna har blivit mycket fäst vid barnen, så även hon dök upp till dansuppvisningen. När vi satt och fikade stod plötsligt Emelia utanför fönstret och vinkade. Hon lyckades övertala mamma Anna om att göra oss sällskap vilket var trevligt. Innan dansen hann vi även med ett besök på biblioteket för lite utbyte av böcker.

I helgen tog Sara en man och barnfri helg och for till huvudstaden för att träffa sin barndomsvän Sara B. Johan och barnen stannade kvar på hemmaplan. Lördagen var full av besök. Först ut var en arbetskompis till Johan med sin sambo som kom över lunchen. Fram på eftermiddagen dök Tova upp med hela sitt flyttlass plus mor och far. De övernattade här i väntan på att lägenheten skulle bli ledig för inflytt. Så barnen hade fullt av folk att leka med under hela dagen. På söndagen höll grannpojken födelsedagskalas med tårta, fiskdamm och allt som hör till. Så Sara kom hem till en nöjd skara barn och en trött men nöjd man.

Måndagen ägnades åt lussebullsbak. Alla tre barnen var med och bakade utifrån sina förutsättningar, Maja gjorde en hel plåt med fina bullar. Molly knådade en och samma bulle, som så småningom hamnade på plåten och Mirre åt upp sin deg... Blöjorna luktade saffaran i flera dagar efteråt... Resultatet både luktade och smakade gott!

Dagsfärsk bid på Mirre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0