Adventstid

Nu börjar det närma sig jul. I fönstren lyser adventsljusstakar och stjärnor och julgardinerna är uppe i köket. Det var julstädat och fint i söndags (men det tar bara ett par timmar så är vi tillbaka på ruta ett vad det gäller städningen...). När almenakan konsulteras kan det konstateras att det bara är tre helger kvar till jul. Tre helger att hinna med allt det där som ska hinnas med... Men jag tror att vi ligger rätt så bra till.

I fredags fick vi äntligen vår tvättmaskin lagad! Att leva utan tvättmaskin med tre barn under nästan två veckor var en utmaning, men det gick tack vare våra mycket hjälpsamma grannar Bengt och Marita. Vi fick låna deras tvättmaskin, och inte nog med det... När tvätten skulle hämtas, var den oftast redan torkad och vikt i prydliga högar... Sicken lyx! Hur som helst, i fredags var reparatören här, och tack och lov var det en ganska enkel och billig lösning som han fixade på ca 30 minuter.

Strax därefter kom Johan hem från jobbet för att passa M4 och M0 (Majas version av hur vi ska hålla reda på barnen... ). Sara och Molly (M2) begav sig till torget för läkarbesök som en uppföljning av hennes 2½ kontroll. De träffade en mycket bra läkare som verkligen tog sig tid och Sara och läkaren samtalade i säkert 30 minuter. Det hela slutade i alla fall med en kommande synundersökning då läkaren tyckte sig se en antydning till skelning, samt remiss för neuropsykiatrisk utredning, för att undersöka om det finns något bakom Mollys lite sena utveckling. Ska bli mycket spännande att se vad som kommer ut av det hela. Sara passade på att tigga till sig en vaccinationsspruta när hon ändå var balnd vårdpersonalen. Så nu är hela familjen vaccinerad. Men oj, vad ont i axeln man fick efteråt! Satt i under flera dagar då armen knappt gick att röra. Dock har ingen av oss regaerat med feber eller så, vilket var skönt.

På fredagseftermiddagen bakades det pepparkakor och på lördagen kom jullådorna ner från vinden. Maja tycket det var mycket spännande att hjälpa till med pyntet. Men bara en stund, innan tålamodet började tryta. Det sista fixet fick Sara och Johan ordna på kvällen när de tre små tjejerna somnat.

Det var dags för familjelek på F&S i lördags igen. Maja och Sara åkte iväg tillsammans med stor förväntan och denna gång gick det mycket bättre. Maja var kanske lite nervöst excalterad, men var med under hela tiden och kunde i slutet konstatera att det var jobbigt, men roligt. Även SAra konde konstatera attd et var riktigt jobbigt.

I Söndags hade vi födelsedagsfirande för Sara (som egentligen fyllde år på måndagen, men med Johan på jobbet på dagen och Sara på jobbet på kvällen så kändes det inte så roligt att fira den dagen...) som blev sjungen för i sängen på morgonen och fick öppna paket. Maja hade själv inhandlat en liten trä domherre som hon stolt räckte fram. Klockan 11 var det dags för familjemässa i kyrkan där Maja har sitt dagis, dit Sara och Maja begav sig. Maja tröttnade dock ganska fort, så det blev till att vara i lekrummet istället. Väl hemma bakades det prinsesstårta som farmor och farfar bjöds på när de kom på kalas på eftermiddagen. Gott!

På själva riktiga födelsedagen hade vi storfrämmande i form av dels Lisa med sina två barn Rebecka (snart 3 år) och Matilda (6 mån) samt Susie med Måns och Ellen. Vi åt god lunch vid det stora bordet i vardagsrummet. Tänk att så många får plats utan problem. Sådan lyx! Sedan var det vila för barnen och kaffe och te för de vuxna, samt rester av prinsesstårtan. Lika god idag!

Dagarna rullar som sagt på och snart är det jul... Maja övar för fullt på dagis inför deras luciatåg i kyrkan på luciasöndagen. Hon går omkring och trallar sina julsånger för det mesta. 

Nu till helgen flyttar vår inneboende Tova ut... Hon har fått en lägenhet i Kungsladugård och är just nu uppe i Stockholm för att packa ihop sina saker. Vi kommer att sakna att ha henne här, men hoppas att hon ofta kommer på besök. Bäddsoffan i källaren finns alltid till förfogande, Tova, det vet du! Och det gäller förståss alla andra också! Besök är alltid uppskattat!!

Mirre har börjat att släppa taget när hon står upp och häromdagen stod hon i säkert 10 sekunder innan hon damp ner på rumpan. Och gå med gåvagnen har hon ju gjort sedan länge. Det händer saker!

Molly tittar på tellietubbies på TV. Hon har blivit mycket medveten om vad hon har på sig och i morse ville hon ha klänning och halsband... Sedan ställde hon sig framför spegeln och sa "snurra". Hon vet hur man ska vara kockett... 




Sara har gjort en egen kulgrupp och där passade ju födesedagspresenten, den lilla domherren mycket bra. 




Maja på bushumör...




Mirre är ute och går med vagnen... Inte den bästa bilden, men i alla fall...
 


Kommentarer
Postat av: ELIN

Det är så mysigt att läsa din blogg och se vad er gulliga familj pysslar med. :)



Söt julgrupp :)



(Du har väl inte missat min Julblogg?) ;)



Kram! /Elin

2009-12-03 @ 13:11:03
URL: http://missdoe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0