Inskolning och köksrenovering

Oj, nu har det slarvats med uppdateringarna igen.. Fy på oss. Kanske ska börja göra som alla andra som bloggar, att uppdatera dagligen istället... Ska i alla fall ha ambitionen att bli lite flitigare...

Den gångna veckan har ägnats, som rubriken åsyftar, åt två saker. Dels kom Saras lillebror Micke med sambo Elli ner till oss på söndagkvällen med bilen full med verktyg och bra att ha saker för att kakla. Vi skulle få hjälp att byta det gamla 70 tals kaklet i köket mot något fräschare. Det var inte det lättaste att arbeta med tre barn springandes runt benen och de sista fogarna sattes precis innan Micke och Elli körde hemmåt mot Stockholm igen. Men resultatet blev så fint! Se innan och efter kort nedan.

Vi hann också med ett besök på Liseberg. Tyvärr lyckades vi pricka in en dag då ungefär halva Göteborg beslutat sig för just samma sak. Kön ringlade sig nästan hela vägen bort till Korsvägen, bara för att komma in genom entrén. Maja och Elli smet före genom att använda Saras Lisebergskort, medan vi andra var tvungna att köa. Ganska omgående insåg vi att detta var inget för Molly! Så Johan tog med sig Molly till Universeum som ligger aldeles bredvid och i det gassande solskenet var de aldeles ensamma där inne. Detta passade Molly mycket bättre som kunde springa och härja bäst hon ville. Så Sara, Micke och Miranda köade och efter 50 minuter yckades de tränga sig fram och in genom entrén. Där möter de en mycket rastlös Maja, då barnattraktionerna öppnade först 1 timme senare än entrén... Tack för den Liseberg! Till sist så var det i alla fall dags att få åka för Maja som njöt i stora drag, även om köerna till attraktionerna kanske var i längsta laget.

Maja har denna vecka börjat på sitt nya dagis, Tufvan, som ligger i Glöstorpskyrkans lokaler. Efter en ganska tveksam start, med kommentarer som att hon vill tillbaka till sitt gamsla dagis Musica, till att hon vill gå på ett annat dagis i området så var gårdagens 3 timmar där mycket lyckade. Förhoppningsvis ska hon om några veckor ha kommit in i de nya rutinerna, och så även Sara som måste komma iväg till dagis för lämning till klockan 9 med alla tre barnen...

Förra helgen var det kulturkalas i Göteborg, vilket Maja besökte två gånger, en gång med mamma och en gång med pappa. Första besöket var mer en slump då Sara och Maja tog sig en tur in till stan för att se lite folk och kunde konstatrera att det visst var kalas på stan. Andra besöket var planerat och då fick Maja med sig sina sparpengar från spargrisen och fick själv välja vad hon ville göra med dem. Svårt beslut, men till sist föll valet på sockervadd. Mums! Hon hoppade hoppborg, fick ansiktsmålning och åkte karusell. Toppenkul!

Mollys tal har gjort stora framsteg senaste veckorna. Ännu har inga tvåordsmeningar kommit, men hon har börjat att ljuda flera ord i rad när hon sjunger. Många fler saker har också börjat benämnas. Förhoppningsvis kommer tvåordsmeningara inom en inte allt för lång tid.



Så här såg köket ut innan omkaklingen...



...och efter. Som ett nytt kök, eller vad säger ni?!



Maja med sin för egna pengar köpta sockervadd



Maja får ansiktsmålning. Hon valde själv motivet bland andra så som tiger, fjäril, prinsessa, spindelmannen etc.



Molly i lekartagen...

'

Mirre ligger inte längre still där man lägger ner henne... Hon lyckas på sitt eget sätt ta sig över halva vardagsrummet om man inte hindrar henne. Hon står fortfarande på alla fyra och gungar titt som tätt, men har ännu inte tagit sina första krypsteg.

Kommentarer
Postat av: Anna

Åh, va fint det blev i köket! avis

2009-08-22 @ 17:57:13
URL: http://www.hemmahosgrannen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0