v. 41 2007

Dags för veckans uppdatering! Det har varit full fart kan man säga!

Maja, Molly och Sara besökte Öppna Förskolan Spira här i stan för första gången. Taktiskt gjort anlände vi redan strax efter att de öppnade. Så vi kunde i lugn och ro bekanta oss med lokalen, personalen och rutinerna, innan de andra barnen började välla in. Och då menar jag verkligen välla in! Till slut blev inte fler barn insläppta, så fullt var det. Trots detta var Maja på sprudlande humör och spatserade glatt omkring bland alla barnen, som de flesta var betydligt yngre än hon. Hon åkte rutschkana, bäddade i docksängen, kokade kaffe och mös. Molly låg och sov gott inledningsvis i ett hörn, men så småningom fick även hon komma upp och intresserat studera omgivningen. Susie och Måns dök också upp. Måns var mycket ivrig på att få sjunga och gick flera gånger och satte sig på samlingsmattan i förhoppning om att sångstunden skulle börja. Till slut var det i alla fall dags att sjunga, varpå Majas underläpp börjar darra. Hon vill inte sjunga, så vi drar oss tillbaka till läsrummet och läser böcker istället. Maja kastade många blickar ut mot de sjunagnde barnen, så om några veckor kanske hon också vågar vara med.

Saras barndomsvän Sara Berg var på besök. Trevligt! Det var en lite tråkig väderdag så de båda Sarorna och barnen härjade inne, hemma istället. Jätteroligt med en till lektant tyckte Maja och njöt för fullt av uppmärksamheten. Sara stannade på middag, spagetti och köttfärssås. Till alls förtjusning, framför allt Majas, som inte ätit spagetti tidigare.

Sara och barnen besökte Univereum, eller "Fiskarna, ormarna och hajarna" som Maja kallar det, tillsammans med Susie, Fredrik och Måns. Både Maja och Måns var exalterade till bristningsgränsen. Så roligt! Kanske inte själva fiskarna, ormarna och hajarna, men Explora... Ett jätte stort rum fullt med barnvänliga experiment och annat spännande. Eller vad sägs om en löparbana, en lastbil att klättra i, en polisbil att undersöka, gå på lina, rutschkana, bollar med mer, etcetra osv... Härligt!

I lördags var Sara på kurs i Aktivt föräldraskap, så Johan och barnen åkte till Alingsås för att hälsa på framor och farfar, samt Jesper, Lotta, Rasmus och Julia (Johans bror, sambo och barn). Maja lekte entusiastiskt med briotågbanan som hon inte sett förrut. Spännande! Jesper kom åkande med "fulingen", eller fyrhjulingen som man också kan säga. Maja studerade det hela avvaktande genom fönstret och noterade spännt att fulingen hade ett flak idag,... Med skräp! Molly njöt av härligt mycket uppmärksamhet från farmor och farfar. Mysigt! Efter middagen fick Maja en helt egen glass... Vilken lycka!

Idag har hela familjen myst i Trädgårdsföreningen på eftermiddagen. Maja är mycket förtjust i denna lekplats för närvarande. Nyhetens behag troligen, men den har hela 2 rutschkanor, och det är en mer än de flesta andra lekplatser. Härligt höstväder och nästan ingen blåst, ovanligt för att vara i Göteborg. Molly fick prova rutschkana för första gången, och verkade tycka att dte var en riktig höjdare!

Glass

Maja äter glass!


Mollys första rutschkana

Mollys första rutschkane tur


Familjemys

Mys bland löven i Trädgårdsföreningen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0