v.44 2007

Så är vi då sedan några dagar tillbaka på hemmaplan i Göteborg. Skönt! Även om vädret här på västkusten sällan är det roligaste... Just nu regnar det rejält.

Veckan som gått har Sara och barnen tillbringat i Stockholm på besök hemma hos barnens mormor och morfar. Redan på söndag morgon avgick tåget upp mot huvudstaden. Maja hade med sig sin bärbara DVD och ett helt gäng med Teletubbies skivor (ett barnpogram med fyra små ludna figurer i olika färger som hoppar omkring), så hon klarade tågresan utan problem. Molly sov lite, åt lite och charmerade sina medresenärer resten av tiden. Sara däremot blev åksjuk och hade stora problem att hålla sig på benen. Men det gick.

Väl hemma hos Lena och Andreas fick Maja bekanta sig med sitt nya rum. Hon har tidigare bott på kontoret, men nu var vinden färdiginredd med en barnkammardel och en vuxendel med ett draperi emellan. Mycket spännande tyckte Maja, speciellt trappan dit upp. Den klättrades upp och ner för ett antal gånger under veckan. Där uppe var det mysigt inrett med en liten läshörna, två sängar, docksäng, boklåda m.m.

Vi hälsade på hemma hos gammelfarmor och gammelfarfar (Andreas föräldrar) en eftermiddag. Även här fanns det en trappa till Majas förtjusning (kanske var det tur att hon inte mindes att det fanns en källartrappa också...). Och ett rum fullt med fotografier på mamma som barn. Spännande! Här hittade Maja också lite dockor och små dalahästar som hon glatt tog med ner för att visa. Molly var på strålande humör (efter en kort tupplur i bilen dit) och var som ett solsken.

En dag spenderades hos gammelmormor (Lenas mamma). Även här fanns en trappa... och ett rum med gamla leksaker som mormor Lena haft som barn. Klossar att bygga ett högt torn av och en rysk docka. God lunch intogs och sedan en stunds vila. Eftermiddagen tillbringade vi på lekplatsen intill.

Hemresan gick än bättre än uppresan då Sara denna gången kunde hålla sig på fötterna. Alfons Åberg och Pippi Långstrump gjorde oss sällskap under denna resan. Maja stod länge och spanade efter pappa i fönstret på tåget och en mycket glad Maja satt i bilen hem och sa lyckligt: "Pappa..."

Helgen har varit lugn med en hel del utomhusvistelse. Vädret har för en gångs skull varit vackert höstväder. I söndags gick vi hela familjen på "konditori", eller kanske vi ska kalla det café och åt mellis på eftermiddagen innan vi fortsatte till trädgårdsföreningen. Där fick Molly för första gången gunga själv. Hon såg mycket nöjd ut.

Maja leker titt ut

Maja leker titt ut i Trädgårdsföreningen


Molly gungar

Molly gungar själv!


Molly sover

En sovande Molly under lunchvilan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0