Julen del 2

Lena som bor i Italien var hemma med lille Nils som hunnit bli ett år. För att ge Lena en chans att hinna träffa alla vänner ordnade Anders och Erika i Alingsås en "Lena-fest". Anders och Erika träffar vi bland annat varje midsommar. De har barnen Oskar och Lisa som är ett par år äldre än våra barn. Det var en mycket trevlig tillställning med god mat och trevligt umgänge. Barnen skötte sig exemplariskt. Maja lekte mycket bra med Lisa och Molly grejade omkring med lite olika självgående leksaker, liksom Miranda. Mirre höll ut till närmare 21.30, men sedan var det dags att packa oss hemmåt.

Dagen efter kalaset tog vi oss an med ny energi, även om barnen var trötta. Vi packade badväskorna och begav oss till Kärra simhall. Det blev bad och bus och lek en stund, men inte så länge som tänkt då barnen var rejält trötta. Vi fikade i kafeterian efteråt innan vi tog bilen hem igen. På eftermiddagen kom Johans gamla kollega Hanna med sonen Ebbe som är några månader yngre än Mirre. Det blev sen lunch i och med vår omvända ordning med fika vid lunchtid i badet. Ebbe hade vuxit massor sedan sist och blivit en hel liten grabb.

Vi fortsatte på inslaget spår med roliga aktiviteter med barnen och tog oss på torsdagen innan nyårsafton an bushuset i Torslanda. En alltid lika uppskattad aktivitet. Mirre är nog den aldra störskaste av de tre och håller man henne inte under uppsikt så har hon klättrat upp till den största rutschkanan och gett sig ut där själv. Denna gång accepterade hon att Maja åkte bredvid och höll henne i handen, så nu behövde inte mamma eller pappa rusa efter henne hela tiden. Molly hoppade mycket på studsmattorna och oj vad hon har utvecklats motoriskt. Nu hoppar hon utan problem flera höga hopp på en stor studsmatta, något hon inte gjorde för 6 månader sedan. Skoj!

På eftermiddagen gjorde Sara Tova sällskap till IKEA för att inhandla en stereobänk till källaren. Nästa projekt här hemma är att ta tag i det stora rummet i källaren som just nu bara står och inte används till annat än gästrum de få gånger vi har gäster här. Nu ska det bli ändring på det och den projektor som stått och samlat dam de senaste 18 månaderna ska komma på plats. en duk har inhandlats, soffan flyttatas och högtalarna ställts ut. Så nu är det bara att snygga till sladdragnmingarna samt fundera över vart man ska göra av allt som förvarats i rummet fram tills nu. Sedan är vår nya hemmabioanläggning klar. Inte dåligt, va?

På nyårsafton insåg vi lite sent att vi var just lite sena... Middagsgäster som skulle anlända klockan 17 och inte ens mat inhandlad. Men vi lyckades med gemensamma krafter både handla (Johan), få ut barnen en stund (Sara) samt laga till både förrätt (jordärtskockssoppa) samt varmrätt (rödbets och chevrefyllda knyten med entrecoté, nötgremolata samt rödvinssås). Mumsigt gott blev det dessutom. Klockan 17 skjuter GP upp sina fyrverkerier nere i hamnen och i år tog vi bilen till St Jörgens hotell för att därifrån se det hela. Lite långt ifrån måhända, men utmärkt utsikt och överblick. Molly var eld och lågor över det hela, och blev mycket ledsen när det hela var slut. Maja tyckte också det var roligt, hon minndes detta fyrverkeri från tiden då vi bodde inne i stan. Mirre däremot kunde lika gärna vara utan det hela och traskade istället in på hotellet. Efter fyrverkerierna tog vi oss hemmåt för att välkomna våra gäster Jonas och Vickan med Albin och Sonja. Vi inledde med Champange och avnjöt sedan den delikata måltiden. Mirre och Molly sov vid 20.30 och Maja slocknade 21.30. Jonas och Vickan hade med sig efterrätt som avslutade måltiden, en bär/glass/grädd kompott som fick bli lite varm på toppen i ugnen. Mums! Vid tolvslaget skålade vi i alkoholfri cider och gratulerade såklart Johan som fyllde 40 år.

På nyårsdagen var det födelsedagssjungning för pappa under lite halvtrötta former. Pappa fick en fin teckning av Maja med massor av hjärtan på och ett armbandsur av Sara. Vi packade oss iväg ganska så tidigt och begav oss till Universeum för att vara där vid öppningstid. Som vanligt denna dag väldigt lite folk så här dags. Molly hängde denna gång med pappa i regnskogen, medan de övriga tre höll till på experimentavdelningrana. Maja fick bland annat vara med om att frysa ner skumtomtar i flytande kväve. Spännande och gott! Jonas och Vickan dök upp de med och Maja och Albin kunde springa omkring en del tillsammans. Vi åt lunch i resturangen innan det var dags att dra sig hemmåt. Rester från gårdagens middag fick även täcka upp för födelsedagsmiddag.Molly njuter av fiskarna i stora akvariehallen, aldeles ensam...
Molly och ormen... Här kan hon stå och titta läääänge.

Johans egentliga födelsedagspresent utdelades först ett par dagar senare då mormor Lena och morfar Andreas återigen kom ner med tåg, denna gång för att passa barnen under två dygn. Efter lite fika och allmän överlämning begav sig Sara och Johan på tu man hand iväg till Vann Spa i utanför Lysekil. Där åt de god mat, läste, badade i olika små eller stora pooler, promenerade i skogen, åt ännu mera god mat, sov en hel massa och tränade lite lagom. Dessutom fick Sara en Spa pedikyr och Johan lite örtmassage. På hemmaålan lyckades mormor och morfar rodde ihop vardagen galant med ett flertal uteturer, bus och lek och alla andra rutiner som ska till för att få det hela att gå ihop med tre barn. Starkt jobbat!

På trettondagen hade kyrkan och därmed även Majas dagis julspel i kyrkan med efterföljande julfest. Då Sara och Johan fortfarande var på Spa tog Lena den styörsta och den minsta med sig medan morfar och Molly hängde hemma. Maja sjöng i änglakören medan mormor och Mirre tittade på en stund, men sedan förflyttade sig till lekrummet. Efter julspelet var det fika, då Sara, nyss hemkommen, slöt upp. Efter lite mer fika och lek blev det dans kring granen. Mirre fik sitta i mammas famn under dansandet. Därpå kom i år igen (se tidigare blogginlägg) de tre vise männen och förvirrat letade efter jesusbarnet. Och i år igen hittade de bara en hel massa andra barn som fick Jesus gåvor. Fast jag vet inte om Jesus hade uppstatta godis förståss, men det gjorde i alla fall Maja och Miranda (och Molly med när hon fick sitt där hemma). 

Alla tre tjejerna blev så glada över att ha mamma och pappa hemma igen, liksom mamma och pappa var glada att se de tre tjejerna. Lena och Andreas hade relativt bråttom iväg till tåget hem mot huvudstaden igen. Men de han inte mycket mer än åka innan nästa besöksgäng anlände, denna gång Saras bror Micke, Ellinor samt lille Alexander (som hunnit bli hela 7 månader och inte är så liten längre...). Men mer om det i ett annat inlägg!

               

Mirre har lånat Majas snövitsklänning... Mycket stolt!
Maja och Mirre sjunger...pop?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0