Regnig lördag

Nu är hösten verkligen här med regn i varierande mängd mest varje dag. Galonställen i hallen är blöta konstant och ett torkskåp står överst på mammans önskelista.

Molly har fortsatt med sin inskolning på dagis och har varit själv i tre timmar som mest. Nästa vecka kör vi igång med de ordinarie tiderna 9-14 måndag till onsdag, vilket ska bli skönt. Det frigör lite mer utrymme på dagen mer än att springa fram och tillbaka till olika dagis. Än så länge har inskolningen gått över förväntan. Det är inga problem att lämna och hon är glad och nöjd på dagis. Så skönt!

I veckan har vi haft fullt upp utöve rinskolningen. På tisdagen var vi dubbelbokade så pass att det var föräldramöte på Majas dagis samtidigt som det var gårdfest på Mollys. Vi splittade på oss så Johan fick ta föräldramöte och därefter veckohandlingen, medan Sara och barnen gick på gårdsfest. Vi hade fantastisk tur med vädret, regnet som hade vräkt ner större delen av dagen höll upp under den stund gårdsfesten pågick. Maja kunde till och med springa runt i kortärmat. Det var glass fiskdamm, lotteri, korv med bröd och sånguppträdande. Alla barnen uppskattade aktiviteten. Strax innan festen var slut kom grannen Marita för att hämta Maja. Marita hade vunnit två biljetter till Cirkus Maximus som hade föreställning på vårt IP och ville så gärna bjuda Maja på detta. Maja var lite tveksam först efter vårens cirkusupplevelse som var ganska skräckfylld. Men efter lite pepptalk och beslut om att ta med hörselskydd (då det ofta är höga ljud som skrämmer) samt sitta ganska långt bak. Först efter 20.30 på kvällen kom en trött, men mycket stolt och glad Maja hem från cirkusen. Det hade varit mycket spännande, men inte läskigt! Hon hade set kameler, hästar, lamor, elefanter, akrobater och massa annat. Som tur var inga clowner, då det var de som skrämde henne sist.

På onsdagen kom farmor och farfar hit efter lunch för att passa alla barnen medan Sara och Johan åkte till habiliteringen för genomgång av bildstöd för Molly. Ett bra och givande möte, från vilket vi kom hem med ett veckoschema för kylskåpet, ett antal småbilder över dagliga fasta rutiner samt ett tvätta händerna schema för badrummet. Ännu har vi inte hunnit/orkat ta tag i att introducera detta för Molly, men det ska bli spännande att se hur hon reagerar på detta. 

Torsdag innebär jobb för Sara och bad för Johan och Molly. Tova kom hit för att ta hand om Mirre medan Maja var på dagis. Simningen gick mycket bättre denna gång, med mycket bollek. Johan åkte på kvällen iväg på sin årliga sillunch med Stefan, denna gång till en Kolareby i Skinskatteberg.

Susie, Måns, Ellen och lilla Frida kom hit i fredags för att umgås. Mycket trevligt! Vi åt lunch, och umgicks. Dagen avslutades med en tur till torget för att köpa lite fredagsmysmellis som sedemera intogs på en av Tuves alla lekplatser. Även denna utetur klarade vi oss ifrån allt för mycket regn.

I natt kom Tova för att sova över och nu på morgonen ta barnpass av Molly och Mirre medan Sara och Maja åkte iväg på siomskola. Maja studsade upp ur sängen vid väckning klockan 7. Det här med simskola är SÅ skoj! Hon var idag själv inne i simhallen medan Sara satt i ett rum utanför och kunde titta på genom ett fönster. Detta gick hur bra som helst och Maja hoppade och plaskade hej vilt. Inga badkrukor till barn vi har inte.

Mirre njuter av att vissa studer vara ensamt barn hemma, när både Maja och Molly är på dagis. Då får hon, som annars mest hänger med på ett hörn stå lite i centrum och bestämma vad soim ska göras. Ilskeutbrotten som vi är vana vid uppkommer då och då under dagarna syns inte alls till då. När alla är hemma blir hon titt som tätt rejält ilsk och skriker så att fönsterrutorna nästan spricker. Vilken pipa hon har! "Hon kommer bli sångerska" sa en farbror i affären idag när Sara försökte handla med en gald och hjälpsam Maja, men två vrålilska småssykon. Att handla godis och sedan inte få på en gång är inte lätt när man är liten...

Inget prat kommer från Mirre ännu, i alla fall inget man förstår. Dock en hel massa rappakalja. Dock förstår hon det mesta man säger till henne och hon kan göra sig ganska bra förstådd med gester och mimik. De enda ord hon egentligen kan säga är olika djurläten... Molly talar desto mer och kommer upp i 4 ordsmeningar titt som tätt. I går stannade både Maja och Sara upp och lyssnade på en Molly som satt i en vattenpöl och sjöng... Hela fraser och allt. Det var första gången och SÅ roligt att höra.Maja som prinsessa på maskeraden hon var på i somras.
Kusinträff i husvagen. Det är en mycket spännande film som går på TV´n...
Molly njuter av solen i Botaniska


             

Mirre sover i vagnen...                                                        Molly och Sara tittar på djur på Borås Djurpark

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0