Sjukhusupplevelse

I dag har det önskats en hemmadag från resten av familjen, så idag är vi bara hemma och har det lugnt och skönt! Mamma sitter vid en dator, Maja vid en annan och de två minsta sitter bänkade i soffan framför Små Einsteins. Skönt! Vi har haft en ganska full fart vecka och ibland behöver man dra lite i handbromsen för att ta en paus. Gårdagen var i alla fall för víssa av oss ganska omtumlande.

Molly hade tid för sin EEG (för att säkerställa att hon inte har epilepsi, något som är vanligt hos barn med autism) i går, något som i alla fall jag förträngt in i det sista. På kallelsen stod det att hon under undersökningen behövde sova... Att få Molly att somna på ett sjukhus på dagtid kändes som en i stort sett omöjlig uppgift. Instruktionen var att låta henne sova så lite natten innan att hon kunde somna under undersökningen. Vi höll henne utan större ansträngning vaken till 22 på onsdagskvällen. Och på det lite obligatoriskt läggningsstrul, så klockan var nog närmare 22.30 innan hon sov. Maja var mycket upprörd över att Molly fick vara uppe länge, men inte hon... Väckning av Molly skedde 6 på morgonen. 6.30 stack en arg Maja ut huvudet ur sitt rum och ansåg deklarerade att hon också ville vara vaken hela natten som Molly...

Torsdagar är baddag för Molly, och undersökningen på sjukhuset var efter lunch så lite bad kändes som en bra uttröttande förmiddagsaktivitet. Denna gång skulle mamma få följa med och vara med i vattnet också. Mys! Men precis när Tova som skulle vara barnvakt dykt upp ringde telefonen. Övervämmning i bassängen = inställt bad. Snopet! Så vi planerade lite raskt om och åkte till Östra Sjukhuset direkt på förmiddagen och bekantade oss under någon timme med den relativt nya lekplatsen där. Saras kusin Kerstin som är trädgårdsarkitekt var med och byggde denna lekplats, så det kändes lite extra roligt att se den. Molly, Sara och Johan klättrade, hängde, lekte och busade. Molly fick också äta medhavd lunch på en bänk i solen.

Vid lunchtid tog vi oss till Östras resturang och lyckades få ett bord precis bredvid ett akvarium. Så medan Molly beskådade fiskar kunde Sara och Johan äta god lunch i ganska så lugn och ro. Molly petade i sig ett par pankakor i farten mellan bordet och akvariet. Nu började hon se rejät trött ut...

Så var det dags för undersökningen... Vi fick komma in i ett undersökningsrum där det fanns en brits. Där skulle Molly ligga stilla i pappas famn. Och alla som känner Molly hör ju hur omöjlig den uppgiften lät, oavsett om hon var dödstrött. Molly hittade massor av spännande saker att titta på, leka med, klättra på... Dryga 20 elektroder skulle fästas i hårbotten på Molly med en ledande gel, men i och med att hon aldrig var stilla mer än några sekunder var detta i stort sett omöjligt. Till sist kom en person till från personalen till hjälp och med gemensamma krafter kunde elektroderna sättas på plats och fästas med linda och mössa. Molly var rosenrasande och gjorde rejält med motstånd, vilket tröttade ut henne nog att när väl de två ur personalen lämnade henne i fred och hon lugnat sig somnade hon. Otroligt! Det gjorde ont i modershjärtat att se henne så upprörd, men alternativet var medicinering för att lugna/söva henne och det kändes INTE aktuellt.

Det var dock en mycket glad och nöjd Molly som väcktes 20 minuter senare. När alla elektroder plockats bort såg hon ut som en riktig rocker i håret. Alla data hade registrerats korrekt och resultatet skulle skickas för analys. Svar kunde väntas om dryga 3 veckor. Efter utförd undersökning fick hon följa med till presenthyllan där hon fick välja en leksak. Molly lokaliserade så klart omedelbart... såpbubblorna! Så vi bubblade en glad Molly till bilen för hemfärd. Väl hemma mötte vi de andra som kom från hämtning på dagis. Vi firade den lyckade dagen med våfflor, grädde och sylt. Mums!

           

I bilen på väg till sjukhuset...                                         ...ganska så trött...                            


  ...och
...och efteråt, nysoven, i jakten på såpbubblor
Maja ensam med pappa på väg till dagis.
Mirre kollar in utbudet i torgets blomsteraffär

Mer info om veckan som gått kommer i nästa inlägg... Kanhända redan senare idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0