Tiden rusar

Nu har det gått över en vecka sedan sista inlägget... Uselt! Dags att försöka bättra sig!

Vad har då hänt sedan sist. Förra helgen, då Johan ju kom hem från Kina på fredagen, avslutades med ett besök i simhallen på söndagen tillsammans hela familjen. Det gick faktiskt riktigt bra. Maja klarar sig galant själv i poolen med en simdyna på ryggen, och Molly plaskar glatt omkring själv (men med orentlig översikt) med armpuffar eller simring. Mysigt var det och uppskattat från alla medlemmar i familjen.

Veckan som följde på helgen var ovanligt lugn. Inget utöver det vanliga med dagislämningar och hämtningar. På måndagen, då både Maja och Molly är på dagis passade Sara och Mirre på att ta en långsam och krokig promenad hem från torget. Efter hämtningarna gick vi till biblioteket för att låna byta högen av biblioteklsböcker till en ny hög. Vi inledde besöket med lite fika på bänkarna i kapprummet. Inne i lokalen där Maja dansade balett när det begav sig hördes musik. Strax efter öppnades dörrarna och en hel hög med äldre damer strömmade ut. Två damer blev kvar i lokalen, varpå alla tre tjejerna passade på att smita in. Vad inbjuder väl mer till spring och lek än en tom jättesal. Damerna satte åter på musiken och genast satte alla tre M:n igång att dansa loss. Oj, vad det svä'ngde, hoppades, skuttades och rockades... Damerna fullkomligen smälte... 

På tisdagen hamnade vi efter lämning av Molly på dagis på kyrkans öppna förskola där vi inte varit på några veckor. Lika lugnt och mysigt som vanligt! På eftermiddagen passade vi på att äta mellis ute (kanske för sista gången i år om man ser till vädret just nu... Vita flingor som sakta dalar mot marken) då solen sken och det var ganska milt. Vi lekte en bra stund på lekplatsen och alla tre barnen lekte stundom tillsammans. Mys!

På onsdagen skulle Sara och Mirre ha åkt in till stan för att träffa Susie och Frida på en tjejträff. Men Maja vaknade på morgonen med nästan igensvullna ögon och var jätte trött. Så det fick bli ändrade planer. Maja smet in till grannarna Bengt och Marita när Sara och Mirre gick för att lämna Molly på dagis samt handla lite på torget. Det milda vädret från gårdagen var som bortblåst av den isande vinden, så en dag på stan kändes ändå inte så lockande. 

Majas svullna ögonen utvecklade sig till en trolig ögoninfektion. Enligt vårdguiden var det okej att gå till dagis om allmäntillståndet var bra, så på torsdagen blev det dagis som vanligt för Maja. Johan och Molly åkte på simning och farmor och farfar kom hit för att passa Miranda. De gick en härligt lång promenad med Cissi under tiden.  På eftermiddagen blev det efter hämtning av Maja på dagis besök hemma hos Jonas med barnen Albin (4 år) och Sonja (1½ år). Där fanns det mycket roliga leksaker och ett akvarium... Lycka för vår Molly som ju älskar alla former av djur. Även fiskar!

Fredag är ledig dag, så även denna fredag. Vi bakade fina rosa muffins på förmiddagen och tog en tur till torget för handling på eftermiddagen. Lugnt och skönt! Maja fick feber på fredagskvällen, så simningen lördag morgon fick ställas in. Skönt tyckte nog alla som sov ovanligt länge på lördagsmorgonen. Maja var dock pigg som en lärka när hon väl vaknade. Dessutom kunde hon konstatera att det var massor av snö ute. Lycka! På förmiddagen tog vi oss till närmsta pulkbacken med snowracern och hade en härlig stund i snön. Alla uppskattade kanske inte aktiviteten hela tiden, men summa summarum en härlig förmiddagstur. På eftermiddagen åkte Johan iväg på herrmiddag och Sara och barnen gick ut för att göra snögubbe, snölyktor samt en snögrotta, som istället blev en tunnel. På kvällen tände lycktorna och sken så fint när vi satt och åt middag. Lite för fint för Mollys smak, som helt tappade fokus på maten... Tyvärr töade snön så sakteliga bort under kvällen och lyktorna föll ihop en efter en.

Tollereds AIK (orienteringsklubb) bjöd på tipspromenad med fika i Hisingsparken oå söndagen. Vi gav oss på att försöka delta (dock med medvetenheten om att detta kunde gå precis hur som helst). Försedda med bananer, bärsele och vagn begav vi oss iväg på slingan som visade sigf vara ca 3 km. Efter halva sträckan med Mirre i vagn, med Molly på brädan och Maja promenerandes tog vi en liten fikarast med banan och vatten. Efter det fick Molly åka på Saras rygg i bärselen och Maja fick stå på brädan. Mirre somnade gott i vagnen. Efter avklarad promenad blev det våfflor och annat gott fika i klubbstugan. Mysig söndagsaktivitet!

På söndagseftermiddagen var det Mollys tur att få feber. Medan Sara var iväg på Hagabadetmöte samt egenträning skötte Johan hemmaruljansen med bravur, så när Sara kom hem vid halv åtta var huset nystädat och alla barnen sov. Respekt!

Så idag är Molly hemma från dagis med ett öga kladdigt... Gissningsvis Majas ögoninfektion?! Hon har ingen feber längre, men är lite trött och hängig. Så idag har vi en lugn innedag!

Dagis för Molly gick bra förra veckan. Veckan innan det hade hon en svacka och var ledsen vid lämning, vilket vi inte såg skylten av förra veckan. Träningen som vi försöker få till ett par gånger varje dag går hur bra som helst, nästan för bra. Just nu har hon 4 olika övningar. "Peka på", då den vuxne säger just så samt vad hon ska peka på¨(bild, föremål etc). "Gör så" då den vuxne säger just så samt gör något med ett föremål vilket Molly ska härma. "Kom i Cirkel" då Molly ska komma på uppmaning mellan flera olika som ropar kom åt henne. "Kom" då den vuxne tar henne i handen och säger kom och leder henne till en plats. Så fort Molly gör rätt ges "förstärkare", i Mollys fall såpbubblor, vilket uppskattas mycket.

Maja växer så det knakar och har blivit så stor, både till kropp och knopp. Hon pysslar och uppfinner saker, och har börjat uppskatta att leka med minsta lillasyster Miranda. Roligt! Miranda börjar också bli stor. Inte mycket till prat kommer, men hon gör sig förstådd på sitt sätt. Inkännande och förstående syster är hon Miranda, och försöker titt som tätt att hjälpa Molly under något av hennes utbrott. I går gav hon bort sin kaka till Molly när hon var arg...

Kameran har återigen mest legat... Men några bilder ska jag väl kunna vaska fram...


               

Snölyktor som lyser...


               

Pappa och Molly tittar på bilder                                                 Maja har gjort en "blockis"


               

Vattenlek och plask!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0