Sommar!

Veckorna rusar på och nu får man nästan säga att sommaren är här. I alla fall har den varit det de senaste dagarna. 25 grader varmt i skuggan har vi haft tre dagar i rad och åskan mulrar till och från i fjärran. Vi försöker att njuta av varje stund. Försommaren är ju så underbar med sin skira grönska, doftande blommor och den härliga inför känslan. Sommarledigheten som väntar runt hörnet.

Vi hade lite smaka på det hela ledighet i förra veckan och styrde kosan upp till huvudstaden och mormor och morfar. Sara och barnen tog tåget upp på tisdagen och Johan följde efter på fredagen. Under veckan blev det mycket utomhuslek på lite olika lekplatser då vädret under veckan var riktigt bra. En tur till Åkersberga Centrum hanns med för inhandling av lite utekläder till barnen samt vitaminer till Molly (givetvis var det något som glömdes i packningen...). På fredagen åkte Sara och barnen hem till Saras kompis (från gymnasietiden) Susse och hennes två killar Jonatan och lille Leo. Barnen lekte så det stod härligan till i trädgården. Besöket verkade med andra ord uppskattas av alla parter. Väldigt trevligt att se gamla bekanta igen, något som prioriterats bort under de senaste åren. Förändring på den punkten kommer att ske!

På lördagen kom morbror Micke, Elli samt gammelmormor Ellen på lunch. Trevligt att se alla samlade på en gång! Maja uppskattade mycket Ellis sällskap, även om Elli inte orkade leka lika intensivt som vanmligt i och med en stooor mage (bebis som skulle kommit i tisdags...). Lite sällskapsspel orkade hon dock med till Majas glädje. På eftermiddagen åkte hela familjen (S, J och de tre M:n) till Lekiz och busade av oss. Då vädret var strålande var vi nästan ensamma i lokalen. Härligt att se barnen kunna springa omkring så ohämmat.

På söndagen styrde vi kosan hemmåt. Johan, Molly och Mirre for i Johans volvobil och Sara och Maja tog mormors gamla Opel som nu har fått ett nytt hem här i Göteborg. Hemfärden gick över förväntan och med två lite längre stopp för lek och intag av föda så var vi hemma i Göteborg igen. Skönt! Borta bra, men hemma bäst som det ju heter.

På måndagen var det dags för spännande aktiviteter igen. Lena (som bor i Italien till vardags) är hemma på besök i Sverige med lille Nils och lisa och Christer bjöd därav till Lenafest. Trevligt att träffa många vänner samlande samtidigt och speciellt de mer långväga. Lille Nils satt storögt i mamma Lenas knä och iaktog med förundran de övriga barnen som for runt. Lisa bjöd på härlig Italiens buffé som de mer pigga i familjen Nordenfelt/Svensson avnjöt, medan tröttisen Mirre snusade gott i en lånad spjälsäng.

Veckan har flugit fram med olika aktiviteter varenda kväll. I tisdags var Johan på Majas dagis och fixade på gården. Tanken var att så många föräldrar som möjligt skulle sluta upp. Johan var själv med dagispersonalen... men fint blev det med ny ordning i leksaksskjulet och lite ansning av buskar och annat. I går var det dags igen, då lekplatserna här i området är under upprustning. Den ena är klar, men den andre återstår det mycket jobb med. Johan var ute och grävde och jobbade till sent.

Med barnen är allt bra. Maja är inne i en mycket harmonsik fas och är fantastiskt omhändertagande och hjälpsam mot sina syskon. Hon och Moly har börjat interagera mer och mer och leker dagligen sina bus eller taffatlekar. Molly talar obehindrat tre till fyra ordsmeningar nu och pratar mest hela tiden. Så roligt! Miranda har blivit en liten person som förstår det mesta och kan tydligt svara ja eller nej på frågor genom gester.



Mirre älskar att vara ute, liksom Molly... När vi kommer hem stannar hon gärna ute en extra stund och leker i sandlådan eller ritar med gatukritorna. Här sitter hon och tar en paus i lekandet...




Molly har så smått börjat försöka sig på trehjulingen. Med putthjälp går det galant. Dock återstår det att förstå att det är hon som måste styra....




Mirre har gått runt med sin röda näsa ett bra tag, men under veckan i stockholm lossnade till sist sårskorpan...




Molly utövandes en av sina favoritsysselsättningar. Sitta i en vatenpöl med en spann. Toppen!




Maja spelar spel med Elli




Maja i full fart nerför en rutschkana på lekiz i Åkersberga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0