Tiden rusar

Usch, nu har jag slarvat rejält på sistonne! Dags att ta sig i örat och skriva ett par rader.

Vad har då hänt sedan sist? En hel del kan jag gissa... Några bilder har jag fått in via mobilen i alla fall, så jag lägger lite beskrivande text till dessa. Så kolla gärna lite längre ner för att läsa detta.

Vecka 9 hade mormor lena sportlov och kom med tåget till oss på västkusten för att umgås! Vädret hade tack och lov lugnat sis och tågen gick som de skulle. Alla barnen uppskattade att ha mormor här, till och med Molly lät mormor hjälpa till med ditt och datt.

På grund av en redig förkylning som drabbat hela familjen (en av anledningarna till att inlägg uteblivit på sistonne...) har Mollys utredning blivit en aning förskjuten. Under förra veckan var Sara på en 3 timmars "DISCO" intervju där alla möjliga och omöjliga frågor om Molly från spädbarnsålder upp till nu skulle besvaras. Svårt och rejält tanke-snurrstartande. Molly var också tillsammans med Sara på en lekobservation där en specialpedagog och en logoped iaktog och var aktivt delaktiga i Mollys lek. På schemat framöver står hembesök på fredag och sedan ska vi få resultatet på måndag nästa vecka. Spännande! Skönt att ha det avklarat för det har varit lite körigt att få ihop barnvakteri och annat. Molly börjar dock bli en van läkarbesökare. På en månad ganska exakt har hon hunnit med: syntest hos ögonläkare, hörseltest hos öron-näsa-hals, kontroll av fötterna hos ortopeden, taltest hos logoped, test hos psykolog samt lekobservation. Pust!

I helgen var Maja och Johan på Heden och åkte skridskor tillsammans med Måns och Fredrik. De spelade bandy, friåkte och fikade. Maja var mycket spännd över att få åka precis som hon ville, och inte bara fram och tillbaka mellan sargerna som hon gör på skridskoskolan. Innan fikat deklarerade Maja att hon var nöjd och ville åka hem, men när korven var uppäten så utbrister hon : Pappa, kom så åker vi lite till! Maja har verkligen gjort framsteg med skridskorna. Nu går det inte alls lika långsamt längre och hon trillar nästan inte alls. Jätte skoj!

På söndagen gjorde vi en mysig tur ute i det fina vädret och klättarade i träd. Till och med Molly var delaktig efter många om och men och var till slut svår att locka med ner från trädet. Mirre roade sig på marken med att krypa upp och ner från snödrivor. Mysigt!

Mirre har nu börjat ta sina första steg. 12 steg tror jag hon är uppe i nu. Aldra bäst traskar hon på när hon har något i händerna. Det är som att hon glömmer att hon inte håller i sig i något fast. Maja är inne i en mycket mysig period och är fantastiskt omtänksam om sina systrar.
Molly fick sex stycken barbapappa figurer av mormor när hon kom på besök. Dessa är Molly mycket noga med att de är hennes och hon bär kärleksfullt runt på dem i korgen, radar upp dem och räknar dem. I bakgrunden ser ni också Molly favoritleksak; en snurrande speldosa med instruyment som spelar sina respektive ljud.Delar av familjen i klätterträdet......och Mirre på marken (smått störd av solen som mamma vill att hon ska vara i för fotograferingen)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0