Hon går...

...ja nu går hon faktiskt! Mirre altså. Och helst med något i händerna. I morse kom hon gående från toaletten i hallen hela vägen ut i köket med den gula sittringen som Maja använde när hon var mindre. En mycket stolt Mirre lämnade över sittringen till mamma. Har försökt att fånga det hela på film, men det har inte gått nått vidare. På kort går det lite bättre...Däremot förevigade Johan detta i helgenMirre har fått lingonsylt till sin strömming... Och den är ju aldeles för god för att låta de sista dropparna gå till spillo.

I helgen har Sara varit iväg på barn- och manfri lyxhelg på Mössebergs Kurort i Falköping tillsammans med sin gamla kursare Anna som ju bor i Jönköping. Johan och barnen mös på hemmaplan med bland annat ett besök hemma hos Fredrik, Måns och Ellen. De lekte ute i hällregnet en bra stund på förmiddagen, åt lunch samt pysslade och lekte inne. En heldag i Guldheden med andra ord. Sara kom tillbaka vid lunchtid på söndagen, då det hanns med ett lekplatsbesök i duggregn. Molly har blivit en hejare på att klättra på klätterställningar och svingar sig med lite hjälp snabbt upp på högsta höjd och hänger där sedan och njuter av utsikten. På seneftermiddagen kom Stefan och Lotta på spontant besök och hade med sig härliga muffins. Så gott och trevligt tyckte vi alla, dock var aptiten på middag någon timme senare lite sådär... Molly tog sig an Stefan omgående och ledde honom upp till övervåningen och alla böcker och leksaker där, medan Maja ritade teckningar till Lotta.

Mirre har varit lite snorig senaste dagarna, så aktiviteterna i slutet på veckan har varit lugna. I torsdags hade vi helt fantastiskt väder och vi firade våffeldagen med att inviga den nu helt snöfria altanen. Dock utan utemöbler så vi fick sitta på marken och äta våra våfflor. Men det gick lika bra det! Efter fikat kom Anna med Stella och Emelia och vi gick gemensamt till lekplatsen här intill. Där var sandlådan som ett hav med små sandöar i, vilket alla barnen uppskattade mycket. På lekplatsen var också Majas dagiskompis Julia som bor i området och henned kompis, så alla barnen lekte bra tillsammans.Molly i kuddhörnan med en bok. Helst vill hon läsa själv, men ibland kan mamma eller pappa få läsa boken för henne.Maja tittar på datorn på Bolibompas hemsida. Där har "Bolibompahöjdarna" (som hon kallar programledarna) massor av klipp ocgh annat skoj att titta på. Molly hänger med på ett hörn...Maja leker i Mollys bokhylla. Den används mer som klätterställning än som hylla, framför allt av Molly.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0