Dags igen...

...att upppdatera lite i bloggen. Jag förstår inte vart dagarna tar vägen. Rusar iväg gör de!

Hur som helst, här är vi tillbaka i vardagen sedan en vecka tillbaka. Maja började dagis igen efter jullovet i måndags. Det var en något ovillig Maja som begav sig till dagis, men en nöjd och glad som hämtades därifrån på eftermiddagen. Besparingar och omorganisation har gjort att dagiset nu minskat ner timmarna för de barn som har föräldrar som är lediga från 25 till 15 per vecka. Dessutom har det blivit fasta dagar. Måndag, onsdag och fredag. Sara kände en viss oro för att upplägget skulle bli splittrat för Maja, som helst skulle vara hemma om hon fick och som behöver komma in i dagisrutinen för att verkligen trivas. Dock har veckan som varit gått riktigt bra. Så vi får väl ge det några veckor innan vi utvärderar upplägget.

Förra veckan började Maja sin skridskoskola. Istället för dansen, som Maja valde att sluta med, ska det nu åkas skridskor varje söndag i 10 veckor i Tuve ishall. Sara och Maja begav sig till ishallen och Maja var på ett strålande humör under nästan hela 1½ timmes passet. Trots att hon stod på näsan ett otal gånger och nog låg ner mer än hon stod upp. Även föräldrar fick lov att vara med på isen och hjälpa till, så Sara och Maja halkade omkring tillsammans. Just nu är Johan och Maja iväg på det andra tillfället.



Maja har lånat Saras mobil och ska ta ett självporträtt...

I måndags kom farmor Barbro hit lagom till mellis för att passa barnen. Sara och Johan skulle träffas inne i stan för ett informationsmöte inför den neuropsykiatriska utredningen av Molly. Mötet gav inte mycket mer info än det som kommit i brev tidigare, men vi fick i alla fall alla tider som komma skall. I början av februari är det dags och Molly och någon av oss föräldrar ska träffa psykolog, specialpedagog, logoped och läkare. Och i mitten av mars ska vi ha resultatet. Spännande ska det bli. Molly har gjort ett stort utvecklingssteg på sistonne och har börjat att leka med Maja då och då. Hon tar ögonkontakt med andra vuxna som tilltalar henne och ibland till och med svarar. Såd et går frammåt! Ska hur som helst bli mycket spännande det hela.



Molly har alltid trivts uppe på bord.. Här sitter hon i godan ro och läser en bok på köksbordet.

Sara hade ett möte med sin chef på Bräcke i tisdags, då alla tre barnen var med. Besöket inleddes med lite fika och allmänt runthälsande på alla kollegor. Molly tog direkt sikte på den öppna soisen som inte använts på måååånga år och gjorde sig en liten koja där inne. Även om spisen inte använts på ett tag var det ordentligt sotigt där inne kunde vi konstatera när Molly kom ut igen och var kolsvart på hela baksidan... (Hon har fortfarande en svart fläck i håret som inte går bort med schampoo...). Under mötet tittade Molly ¨på medhavd bärbar DVD spelare, Mirre kröp omkring och fick för en gångs skull leka med DVD skivorna, någon hon inte får hemma... Och var därmed hur nöjd som helst! Maja spanade in den stora whiteboarden och stod på en stol och ritade och deklarerade högljutt vad det var hon ritade. Sara och Mona försökte i detta att föra en konversation. Det gick över förväntan!

I torsdags på Majas lediga dag åkte Sara och barnen till Alingsås för att hälsa på Lisa och hennes barn Rebecka och Matilda. Vi åt lunch, lekte, åkte pulka och hade det väldigt trevligt. Molly kände sig pordentligt som hemma och gick på eget bevåg upp på Rebeckas rum för att leka. Maja hade tagit med sin snowracer som legat i förrådet ända tills nu och åkte glatt både på isen på sjön och i backen ner från huset.

Helgen har varit lugn och skön. I lördags åkte Johan och Molly på en egen tur till Alingsås för att hälsa på farmor och farfar, men framför allt Mollys stora idol, labradoren Cissi. Även ett besök hos kusinerna Rasmus och Julia hanns med. Under tiden pasade Sara, Maja och Mirre på att åka lite pulka och snowracer. Mirre trivdes bäst på Majas snowracer och Maja drog omkring henne. Mysigt!




Mirre är ute på krypyur i snön. Ännu ligger det 15 cm snö på marken. Nu börjar dock temperaturen sjunka ner mot någon plusgrad, så vi får se hur länge till det ligger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0