Dags igen!

Nu har dagarna rullat iväg igen! Förstår inte vart de tar vägen. Men nu ska jag försöka få till lite summering här igen. Vi tar det väl i kronologisk ordning...

Det var dags för Me & I party häromdagen igen. Denna gången med vårkollektionen. Som vanligt jätte mycket fint! I slutändan efter mycket om och men och vridande så blev det lite klänningar till tjejerna inför vår och sommar. Kolla gärna in deras fina kollektion på hemsidan.

I fredags kom Susie hit med Måns efter lunch och Sara hämtade Maja på dagis lite tidigare för att de skulle få leka lite. Inledningsvis var Maja lite reserverad, men när hon suttit med en pysselbok ett tag så kom hon och Måns igång. Dock hade Molly svårt att låta Sara prata med Susie. Molly hade tusen anledningar att avbryta samtalet och ville ha uppmärksamhet6 mest hela tiden. På sätt och vis roligt då hon annars mest brukar greja med sitt.

På lördagen var det kalasdags igen, denna gång i Alingsås för att fira Rebecka som fyllde 3 år. Johan begav sig med lånad bil från Volvo mot Helsingborg för att spana in en husvagnsmodell (Adria 502 DT) vi är lite sugna på att köpa, så Sara och barnen åkte på kalas själva. Det var bullar, chokladbollar, tårta, disko, nagellacksmålning och avslutningsvis godisjakt som slutade med att Christer hoppade fram ur Rebeckas säng med massor av godispåsar. Härligt! Mirre passade på att klättra ohämmat i trappor, då det saknades grindar. Ännu härligare! Molly förälskade sig i discokulan i vardagsrummet och var en av de som dansade mest ihärdigt. Dock drog hon sig på eget bevåg undan till övervåningen då och då när det blev för stimmigt och stojigt.

Johan kom hem senare på kvällen, utan husvagn. Dock kunde vi konstatera att husvagnsmodellen kan vara något för oss. Nu ska vi bara hitta en som är fräsch till rätt pris. På kvällen kom Tova på middag tillsammans med sin bror Esbjörn och två kompisar till honom. Vi åt härlig svamprisotto och konverserade långt in på kvällen om för en gångs skull allt annat än bara barn. Mycket prat om kommunikation, självbild, närvaro och annat spännande.

Skridsko stod på schemat på söndagen som vanligt och denna vecka var det Saras tur att vara med. Maja gör stora framsteg, men det går fortfarande sååå långsamt. Hon blir frustrerad och arg äver att hon inte hinner göra färdigt övningarna innan det är dags för nästa. Men hon kämpade på och tillsammans lyckades Sara och Maja få till en skridskostund som faktiskt var rolig också i det frustrerade och arga. På eftermiddagen kom Viktoria hit med Albin och Sonja för lite pulkåkning. Albin hade med sina skidor som Maja fick låna och hon skidade glatt genom hela området. Vi åkte pulka, snowracer, stjärtlapp och kartong. Tänk vad skoj man kan ha i snön om man bara sätter den sidan till. Vi avslutade besöket med lite fika och lek här hemma. Mysigt!

Mollys utredning rullar vidare och i måndags skulle sara själv till BNK för att svara på frågor kring Mollys utvecklingsnivå. Johan kom hem från jobbet till strax efter lunch och när Sara kom hem igen hade vi en mysig lek och umgängeseftermiddag hela familjen. Utredningen ska vara klar i mitten på mars.

I tisdags fick vi besök av Lisa, Rebecka och Matilda. Vi åkte pulka och bakade semlor. Mums! Till och med Mirre uppskattade bullarna, men utan grädde och mandelmassan då.

Vi har ju någongång ibland undrat över om Molly verkligen hör ordentligt, så i onsdags var det hörseltest på schemat. Sara och Molly tog sig till Sahlgrenska, medan Maja var på dagis och grannen Marita passade Mirre här hemma. Väl framme fick Molly lägga pussel samtidigt som det då och då pep. Om hon visade att hon uppfattade ljudet poppade en kanin eller en banan upp och dansade. De ville även testa henne med hörlurar på för att kunna utröna om det var någon skillnad på höger eller vänster öra, men detta tillät inte Molly. Så nu får vi komma tillbaka igen om någon månad och under tiden öva på att ha hörlurar på här hemma. Mrita hade haft en mycket mysig stund med Mirre och allt hade fungerat utmärkt!

Tova hörde av sig och skulle till IKEA, så Sara bestämde sig för att passa på när hon ändå hade bilen hemma. Så Maja hämtades med bil på dagis och sedan begav sig alla tjejerna till IKEA för lite lek och fika. Tova var sen, så Sara fick sköta hela fikaruljansen själv. Och det gick hur bra som helst! Maja var mycket bestämd över att hon skulle in i lekrummet och leka själv, så efter fikat lämnades hon där. Men efter 5 minuter ringde de och sa att Maja vill bli hämtad. Hon saknade mamma så. Så vi fick mysa allihop tillsammans på IKEAS barnavdelning istället. Perfekt lekplats så här i vintertider! Hem kom vi med två nya örngott till Mollys "kudde" som hon älskar samt ett mjukisdjur var till barnen. Inte illa för att vara ett oplanerat IKEA besök, då brukar det bli betydlkigt mer i påsen, trots att man inget skulle ha.

Idag var schemat späckat med hembesök från BNK i och med Mollys utredning på förmiddagen och farmor och farfar hit på eftermiddagen för fika och sedan barnvakt, då Sara och Johan har ett möte på banken. Men se, saker blir inte alltid som man tänkt. Först ringde de från BNK och ställde in hembesöket och en stund senare meddelade farmor och farfar att de i och med väderrapporter som varnar för blåst i kväll inte ville ge sig ut på vintervägarna. Så det blev istället en helt tom dag, som vi istället fyllt med lite utevistelse med lämning av retursaker samt gungnning. I eftermiddag kan det tänkas bli en tur till biblioteket. Vi får se.



Hembakade semlor... Mums!




Molly undersöker mattorna på IKEA




Alla tjejerna under uteturen idag.



Mirre i vagnen på torget


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0