Lördag

Så har det runnit iväg över en vecka igen... Har egentligen inget att skylla på mer än att det inte finns några bilder att lägga upp... En ny liten smidig kamera som är vattentät och stöttålig står på önskelistan, så förhoppningsvis kan ni få njuta av en hel del vardagsbilder efter jul (om tomten är snäll mot mig förståss...).

Förra veckan var en fortsatt lugn vecka, då ögoninfektionen som Maja hade gått över på Molly. Hon var hemma från dagis hela veckan och vi gjorde inte många knop. På onsdagen tog sig Sara, Molly och Mirre i alla fall iväg till habiliteringen för att få nya övningar till Intensivinlärningen. Tova som skulle ha passat Mirre hade feber, så Miranda fick helt enkelt följa med. Det gick hur bra som helst att ha henne med. Hemma när Molly tränar sitter ju Miranda alltid med...  Molly tycker inte riktigt om att vara på habiliteringen, och vill helst sitta i mammas knä. Så länge hon sitter där går det utmärkt att göra som ledarna säger. Nu ska vi öva på "ge mig", då Molly ska ge önskat föremål, "gör färdigt", då Molly ska göra färdigt pussel, torn etc, samt "lägg lika" då Molly ska lägga gult på gult, banan på banan etc. Det har gått jätte bra med träningen hemma. Som jag förstår så går det ganska bra på dagis också.

Förra helgen plockade vi fram allt julpynt till barnens stora förtjusning. Tomtar och ljusstakar högt och lågt... På lördagseftermiddagen for vi till Alingsås för lite mat och firande i förtid av Saras födelsedag. På första adventförmiddagen kom Anna, Tommy, Moa och Lisa från Jönköping på lite fika. Mysigt! Sara och Maja tog sig till kyrkan för att sjunga in första advent med Majas dagis. Familjemässa i längsta laget, men ändå mysigt! På eftermiddagen passade vi på att ta årets julkort, för en gångs skull i god tid... Att få tre tjejer som inte riktigt vill samarbeta att ta sig bra ut på samma bild är inte lätt, men vi lyckades nog till sist...

Här följer en serie av mer eller mindre lyckade försök... Slutresultatet får ni i brevlådan framöver.
Denna vecka har vi njutit av fint och härligt vinterväder med en del pulkåkning. Maja och Molly tycker att det är roligt, men Mirre är mindre road. Det här med vantar och ytterkläder är inte hennes melodi. Alla har varit friska och gått på dagis som de ska. I måndags åkte Mirre och Sara och lämnade in en av de antika matsalsstolarna för reparation. Molly råkade välta den och spräcka ryggen för snart 6 månader sedan, och sedan dess har den stått. Men nu fick vi äntligen ändan ur att få den inlämnad. Efter det åkte vi till Susie i guldheden för lite kaffe och socialt umgänge. Mysigt!

Tisdagen var inte vilken tisdag som helst, utan Saras födelsedag. Väckning på morgonen med sång och paket uppskattades av mamman och framför allt Maja. Molly var mindre road av uppståndelsen och fick ingen bra start på dagen... Hon hämtade sig dock och efter lämning av henne på dagis tog sig de andra till öppna förskolan där det julkortspysslades. Johan tog eftermiddagen ledig och hämtade Molly på dagis. Sedan for vi allihopa till Universeum. Vilken höjdare! Det var nästan folktomt där och barnen höll för en gångs skull ihop större delen av tiden. Mysigt! Djuren i djungeln var också för en gångs skull sociala, så Molly fick nästan tillfälle att klappa en av aporna. Lycka!

På onsdagen fick Sara och Mirre besök av Susie och Frida som kom hit för lite lunch och socialt häng. Alltid lika trevligt. Maja har via dagiskompisar fått kläm på att kyrkan har en barnkör, Småstjärnorna. Detta vill hon också börja med. så i onsdags var det premiär. Hon blev hämtad här hemma av dagiskompisen Julias mamma, som tog med Maja för att först hämta Julia och sedan lämna dem till kören. Efter körsång var det miniorerna i kyrkan, som denna onsdag ägnade sig åt julpyssel. Efteråt blev hon hemforslad igen och det var en mycket glad och excalterad Maja som kom hem igen. det var ett stort steg för vår lite hemmakära Maja att våga gå med någon annans mamma iväg på något nytt och okänt! Modigt gjort!

I torsdags jobbade Sara och Johan hängde hemma med barnen. De fick besök av Jonas med lilla Sonja på förmiddagen. I går packade vi in oss i bilen på eftermiddagen och tog oss hem till Lisa, Rebecka och Matilda i Alingsås för lite fika och lek. Uppskattat av alla.

I dag har Maja och Sara varit iväg på simskolan. Maja blev förra veckan lite rädd och besviken när hon inte klarade av att hoppa från kanten utan simdyna. Hon var efter det inte så sugen på att åka och simma, men efter lite prat kring att man inte måste göra saker bara för att fröken säger det, om man inte känner att man vill, så gick hon med på att åka, Och denna gång gick allt bra och det var bara roligt. Skönt! I eftermiddag hägrar kalas, då grannpojken Astor har fyllt 6 år. Och i morgon är det andra advent... och knappt 3 veckor kvar till jul. Myspys!


Kommentarer
Postat av: ELIN

fniss Underbar bildserie på sötnosarna!! Första bilden är bäst! haha! kram

2010-12-04 @ 13:07:26
URL: http://julaftonsmorgon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0