Julmys

Ja, nu känns det verkligen som om julen snart är här! Dofterna av pepparkakshus blandar sig med julgranens. Och det är ju inte mindre än endast 5 dagar kvar, så är det jul. Så det gäller att njuta av det hela så länge det varar...

I morse hade Maja sin sista simskola för terminen. Denna gång fick föräldrarna vara med inne vid bassängen, vilket Maja uppskattade. Så här kan det se ut med en glad Maja i vattnet.


Nästa termin har vi fått ändrad tid till 9.20, så det blir sovmorgon i jämförelse med höstens tidiga tid klockan 8. För och nackdelar med allt, men det ska faktiskt bli lite skönt att fåp lite lugnare lördagsmornar.  Efter simningen åkte Maja och Johan för att köpa julgran. Planen var att klä den i mitten på nästa vecka, men Maja blev så entusiastisk, så den fick komma in och bli klädd på en gång. Och varför inte, det är väl bra att njuta av det hela så länge som möjligt... Så här blev resultatet:I eftermiddags tog vi allihopa bussen in till stan och njöt av julstaden Göteborg. Första anhalt var Bältesspännarparken med den sjungande julgranen. Sedan tog vi oss mot Götaplatsen och den årliga julfilmen som visas mot konstmuseets vägg, i år "En sagolik jul". Maja och Molly uppskattade utflykten, men Mirre satt mest och frös i vagnen... det är inte lätt att hålla värmen när man är så liten, trots sockor och varma kläder.

Just nu står Johan på altanen i snön och grillar... Ja, du läste rätt. Ikväll blir det grillad entrecot med klyftpotatis och kantarellsås. Mums! Det gäller att passa på innan julmaten tar över.


 
Det töade ganska rejält här i torsdags, men i går frös det på igen. Oj, vad halt det har blivit! Isgata överallt. Så projektet för Sara och tejerna var att sanda utanför entrén, ett projekt som med tre hjälpredor tog sisådär 45-60 minuter. Det första var att lokalisera en hink att ha sanden i. De som fanns i sandlådan var fastfrusna, och att gå igenom huset för att hämta en på baksidan och lämna tre skrikande barn kändes inte som ett alternativ. Inte heller att klä av barnen igen för att ta med dem. Så det blev till att gå runt hela huslängan för att väl på baksidan konstatera att grinden var fastfrusen... Så tillbaka igen tilll framsidan. Där hittade vi till sist en trasig hink som fick duga. Mot sandbehållaren på parkeringsplatsen, hämta sand och tillbaka igen. Det tar sin tid med korta barnaben... Hålet i hinken visade sig till sist vara en tillgång då sanden rann ut i precis lagom fart för att sanda. Projektet var slutfört lagom till lunch. På eftermiddagen åkte Sara och Maja in till stan för att gå till Saras frisör. Johan och resten av gängen tog sig till torget för att handla.

Torsdagen var som sagt töig, det till och med regnade. Sara var på jobbet och Johan och barnen hade för en gångs skull en helledig dag. Jonas och lilla Sonja kom förbi för lite lek och umgänge.

I onsdags åkte Sara och Miranda till Susie och Frida efter att storasystrarna lämnats på respektive dagis. Mirre fick för en gångs skull härja fritt bland öleksaker och annat då Måns och Ellen också var på dagis (och Frida på 5 månader har inte börjat ta så mycket plats ännu...).

Majas dagis skulle lussa på äldreboendet i Tuve på tisdagen, något som Maja inte ville missa. Så vi bytte resolut torsdagen mot tisdagen. Så för tredje dagen i rad blev det luciasången för Maja. Efteråt var Maja mycket fascinerad. Det här med äldre människor som kanske inte kan gå eller prata är myckey spännande och lite konstigt. Hon berättade med stor inlevelse om hur de äldre sett ut, hur de applåderade och så vidare. Sara och Miranda hade en lugn dag hemma, då Mirre ju hade feber under måndagen. På eftermiddagen efter hämtning på dagis tog vi bilen in till stan och Gunnels damfrisering. Vi fikade och alla tre tjejerna blev tjusigt friserade.

Nu väntar mer juligheter i dagarna framöver fram till jul. Mer om det kommer framöver... Till dess, ha en härlig förjul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0