Nyklippt

Passar på att skriva några rader nu när det för en gång skull är lite lugnt när jag sitter vid datorn. Maja är på dagis, Mirre sover och Molly grejar i källaren.

Helgen har varit mulen och regnig, men vi har försökt göra bästa möjliga av den utifrån förutsättningarna. Lördagens förmiddag ägnades Sara och Maja åt lite klädshopping för barnens räkning på Backaplan. Majas garderob börjar att eka tomt, så det blev ett par tröjor, koftor och byxor. Flertalet vantar och en regn hatt fick vi också med oss hem. Sara lyxade till det och kostade på sig en ny kofta nu när höstkylan börjar bli påtaglig. Johan och de två andra töserna var hemma och fixade. På eftermiddagen gick vi alla en promenad i regnet och lekte på några lekplatser. Härligt! Har man bara rätt kläder är det så skönt att vara ute, även i höstrusk.

På söndagen var Sara och Maja på en mysdag tillsammans. Bilen parkerades vid Liseberg och sedan var det dags för lunch. Men allt var ju stängt... Då påpekar Maja att man kan ju faktiskt äta på Universeum... Ibland är det tur att man har med sig någon som har koll på läget. Efter en delikat lunch var det dags för ett Lisebergsbesök, det sista för den här säsongen. För en gångs skull var det ingen kö in ochg inte heller mycket till köer till de olika karusellerna. Maja åkte så det stod härligan till, och Sara fick sig en och annan åktur hon med. Vad sägs om Pariserhjulet eller Lisebergstornet. Inte illa! Efter flera timmars åkande, sockervaddsätande och glassmaskande var det dags att bege sig hemmåt. Hemma hade Molly och Johan grävt ur rabatten på framsidan för att plantera buskar. Sara och Maja åkte via Plantagen hemmåt. Men där var de inte intresserade av att hjälpa en förvirrad mamma utan gröna fingrar... Två expediter som stod och pratade såg mycket störda ut när Sara bad om hjälp. De viftade mot uteväxterna och sa att det var urplockat. Så Sara och Maja kom hem tomhänta... Hålet i rabatten får stå till nästa helg, då vi ska prova Rödbo handelsträdgård istället och se om de har bättre service där.

I måndags begav sig Sara med alla tre töserna till Gunnel för klippning. Alla tre uppförde sig föredömligt och till och med Mirre fick sig en klippning. Gunnel hade lovat Maja kakor, så efter fullbordad klippning bjöds det på saft med bulle och kakor. Barnen åt och njöt för fullt. Efter fikat följde Gunnel med till lekplatsen där det gungades, cyklades och lektes. Efter en stund dök också Susie med barn upp. Trevligt!

Tisdagen var lika intensiv som vanligt. På vägen från dagis mötte vi Anna och Stella som bjöd oss på lunch. Molly lekte och härjade medan Mirre sov gott i Stellas spjälsäng. Vi hastade sedan hem för att hinna packa danskläder, mellis och skötväska och sedan iväg för att hämta Maja på dagis. En fika på en lekplats (där vi igen träffade Anna med Emelia och Stella) och sedan till dansen. Molly var tagen av denintensiva dagen och höll på att somna i Saras famn medan vi väntade på att MAja skulle dansa klart. Medan Sara sedan klädde på de andra barnen för att gå hem klättrade Molly upp i barnvagnen och innan det hann bli hennes tur med påklädnad så hade hon somnat. Väl hemma igen var klockan närmare halv sex och det var tre trötta tjejer som lades en halvtimme tidigare än vanligt.

 

Maja och Molly med nya frisyrer hos Gunnel. Molly har fått behålla längden i nacken, vilket inte syns på bilden...




Mirre i gungan på Johannebergslekplatsen. Gunga är skoj!




Maja och Måns leker bockarna bruse. och trollet...




Maja tittar på något roligt på TV:n...




Molly med en boll, något hon gillar skarpt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0