Full rulle

Oj, vad dagarna går. Det bara rusar på i hundra åttio... Dags att uppdatera här igen inser jag. Och denna gång har jag faktiskt bilder att dela med mig av!

Vad har då hänt sedan sist? Förra måndagen var Maja lovad öppna förskolan på eftermiddagen. Men när vi väl kom dit var dörren låst och öppna förskolan stängd på grund av planeringsdag. Snopet! Så vi ringde Anna (som ju bor här i krokarna) för att höra vad de skulle göra. Vi blev överbjudna på lite spontan lek och mellis hemma hos dem istället. Trevligt! Och Maja köpte kompromissen och lekte glatt med Emelia och hennes nya Play Doe (leklera, för er mindre barninsatta...) Emelia och Stella har många spännande leksaker, och Molly har kärat ner sig i ett stort lektält med dörr och ringklocka. Så spännande!

På tisdagen var det dagis för Maja och Sara, Molly och Miranda hamnade på kyrkans öppna förskola igen. Anna med barn dök upp liksom ett par andra föräldrar. Det var lika mysigt och trevlig stömning som vanligt och vi hann till och med vara med på sångstunden, vilket Molly uppskattade mycket. Miranda kröp mest omkring och inspekterade de andra barnen. Sedan blev det brott hem för att hinna laga middag innan Maja skullehämtas från dagis. Vi fikade på bibliotekets kafé och lånade lite böcker innan det var dags för Majas dans. De är tre flickor från Majas dagis som dansar och det är så roligt att se dem leka tillsammans.

Onsdag, torsdag och fredag har gått i förberedelsernas tecken. Det var en hel del att göra inför dopet med efterföljande öppet hus på lördagen. Sara bakade pajer och gjorde tårtor för glatta livet... Lite utdeligering av uppgifter gjorde att det hela gick ihop sig till sist. På fredagskvällen kom Saras föräldrar lena och NAdreas samt Bror Micke med sambo Elli. Vi åt god tacomiddag som gästerna tillagade.

På lördagen var det fix och trix med städning, handling, ommöblering, tårtfix och annat för att få allt klart i tid. Vid halv två var det dags att promenera bort till kyrkan, Tuve gamla kyrka, en vacker vit liten kyrka. Där slöt ett femtontal gäster upp för att bevittna dopet. Själva dopakten var härligt underhållande med Maja som hade dansuppvisning och Molly som energiskt plaskade i dopfuntens vatten. Mirre själv var trött och gnällig, men klarade ändå av doppet utan problem. Efteråt somnade hon omgående i vagnen. Vet inte hur många som lyssnade på prästen, men han hade en intressant liknelse mellan sportens värld och kyrkans, vilket nog ändå fångade en och annans uppmärksamhet om inte annat för en kort stund. Efteråt var det öppet hur här hemma och gäster kom och gick under eftermiddagen och kvällen. Maja och Molly lekte glatt med de gästande barnen och fick vara uppe lite längre än vanligt. Själva dophuvudpersonen somnade dock gott som vanligt vid sjutiden.

Söndagen var lugn och skön och mycket av tiden tillbringades utomhus. Johan hjälpte till att måla ett staket för samfäldighetens räkning och Sara och barnen tog med sig fika till ännu en ny lekplats här i närheten med flera spännande klätterställningar. Oj, vad maja och Molly klättrade och stod i.

I måndags hade vi ännu en lugn hemmadag, dock med besök på eftermiddagen av både Saras kusin Tova samt Anna med barnen Emelia och Stella. Tova och Anna hjälpte till att äta upp lite av alla rester som trängdes i kylen.

I tisdags blev Sara, Molly och Miranda hembjudna till Anna med Stella på förmiddagen. Molly fick spagetti och köttfärssås tillsammans med Stella och Sara och Anna avnjöt äggsmörgås och sedan en nygräddad äppelpaj. Även Molly fick smaka, men hon slevade mest i sig vaniljsåsen. Med fingrarna. Eftermiddagen blev som de flesta tisdagar, hämtning på dagis, lekplatshäng med fika som sedan följdes av Majas dans. På lekplatsen träffade vi Anna med barn samt Jenny och hennes döttrar Kajsa (2 år) och Moa (jämngammal med Mirre). De bor här i samma område som vi.

Mirre har börjat sova bara två gånger per dag, ett långt pass på förmiddagen och ett kortare i vagnen på eftermiddagen. Hon kryper med full rulle här hemma och har även börjat att ta sig fram även ute. Molly pladdrar på och har kors i taket lärt sig att räkna till sjutton... Maja börjar trivas bättre och bättre på dagis även om det är lite motigt att gå dit på tisdagen efter fyra dagar ledigt.



Mirre har lärt sig att ställa sig upp... Här står hon och är hur nöjd som helst. Man kan också nästan se de två tänder som har tittat upp i underkäken.




Här myser tjejerna i Mollys nya säng.




Maja gör en piruett i sina fina danskläder.


 

Dopet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0