Äntligen...

Att det ska vara så svårt att få tiden att räcka till för att sätta sig här en kort stund då och då för att skriva ett par rader... Här om dagen hade Sara fått till några stycken, då kom Maja och ville spela dator... Och vad händer, allt jag skrivit försvinner spårlöst. Men nu ska jag se om jag inte får lite tid... Mirre sover, Molly tittar på Musses klubbhus på TV och Maja är på dagis.

Här har vi varit inne i en sjukdomsperiod. Maja klarar sig som vanligt undan med lite snor i näsan, medan Molly och Mirre blir betydlig sämre. Det hela började i helgen med lite maginfluensa (eller något liknande... Många blöjbyten blev det i alla fall per dag), som sedan för Mirre övergick i sprutförkylning. Molly fick feber och låg däckad hela tisdagen. Johan och Sara har klarat sig hitills och håller tummarna för att så ska förbi. Besprutade för svininfluensan är nu alla barnen inklusive Johan, så den kan det nog inte vara. Sara har för avsikt att ta sprutan vid första bästa tillfälle, men skyltarna utanför vårdcentralen ändrar karaktär dag för dag. Under 5 år, endast riskgrupper, under 18 år, osv... Och just nu finns det inget vaccin alls, så det är bara att vänta ett tag till.

I och med att Molly hade feber i tisdags ryckte farfar Bertil in och hjälpte till att hämta Maja på dagis och ta henne till dansen. Maja tyckte det var mycket spännande att få visa farfar hur saker och ting går till vid dansandet. Och farfar satt med inne i danssalen, trots att han inte fick för fröken... Sicken tokig farfar!

I går fick Sara och Johan barnledigt på kvällen då Tova var hemma och passade barnen. Det blev trevligt umgänge med Stefan och Lotta samt en riktigt bra koncert med Bo Kaspers Orkester på Trädgår´n. Härligt!

I måndags var det besök hos Gunnel för frisering av barnen. Maja satte sig utan att ens bli ombedd i frisörsstolen. Värre var det med Molly som redan hemma sa INTE då Sara förklarade vad det var som skulle hända. Hon fortsatte att säga INTE och värjde sig  för saxen. Tills vi satte henne i Gunnels kök framför barnkanalen på TV'n samt med en burk pepparkakor i knät. Då gick det att klippa även Molly. Till sist fick också Mirre några strån friserade innan vi avslutade med lite fika och än mer pepparkakor. Efter besöket hos Gunnel åkte vi hem till Susie och barnen i Guldheden för att äta mellis och umgås en stund. Dock var varken Maja eller Molly så sugna på mellis (trots att det var plättar som serverades). Jag gissar att magarna var allt för fulla med pepparkakor...

I helgen har Sara haft en lyxhelg utan man och barn... På fredagskvällen mötte hon Anna (Saras gamla kursare) som kom med tåg från Jönköping. Färden gick vidare mot Riverton Hotell vid Järntorget där väskor och annat lämnades innan närmsta sushihak uppsök. Kvällen avslutades på hotellets skybar med lite vin. Lördagen ägnades åt fönstershopping, fika och lite riktig shopping och Sara var inte hemma igen förrän frampå sena eftermiddagen. På hemmaplan hade Johan och barnen en mysdag med mycket lek och en del utevistelse. Maja konstaterade klokt när Sara kom hem igen: "Pappa behöver inte göra en massa vuxensaker som du måste mamma...."

I fredags hade Johan en av sina lediga fredagar, så Molly och Johan åkte till badhuset medan Sara och Maja var kvar hemma och bakade kanelbullar. Maja var inte riktigt nöjd med fördelningen, men köpte faktum och tyckte till sist att det var riktigt roligt att baka, även om det tog fasligt lång tid. Bäst var det när bullarna väl var färdiga. På eftermiddagen gjordes det en gemensam tur till torget då Sara skulle till tandläkaren. Maja följde med och satt på en stol och iakttog med spänning tandläkarens arbete. 

Mirre har precis börjat sova en gång om dagen bara, vilket gör det möjligt att (när vädret tillåter, vilket inte är så ofta nuförtiden) vara ute en stund på förmiddagen. Idga sken till och med solen, så efter att Maja lämnats på dagis blev resten av tjejligan ute ända fram till 10.45. Molly som ju varit febrig och därmed inne i flera dagar njöt för fullt och sa flera gången "Molly... ute.... skönt!"

Mirre har fått för sig att hon inte ska bli matad utan kan äta själv. Så numera ser det ut som ett slagfält kring matbordet efter varje måltid, men Mirre är överlycklig där hon sitter och äter på sitt aldeles egna sätt. Mat i håret, öronen, mellan tårna och till och med innanför blöjan...  

Mollys nya stora passion här i livet är Play Doe (leklera) som hon kan sitta med i det oöndliga. Det är så mysigt att se Maja och Molly sitta tillsammans och leka med en gemensam aktivitet.



Mirre in action vid matbordet




Maja i busartagen




Ännu mera bus i soffan...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0