Nu är det dags igen!

Hej alla glada läsare! Nu är det dags att ta tag i bloggandet igen och dela med oss av vår vardag för er som är intresserade och framför allt för er som inte är nära oss.

Vad har hänt sedan sist? Vi har flyttat från de centrala delarna av Göteborg ut till förorten i Tuve. Vi har blivit en till i familjen och är nu hela fem (!) stycken. Pappa Johan, mamma Sara, stora storasyster Maja (snart 4 år), lilla storasyster Molly (2 år) och Lilla lillasyster Mianda (2½ mån).

Mamma Sara är hemma med barnen och sköter markservice och den dagliga ruljansen. Pappa Johan drar in pengar till brödfödan på Volvo. Alla tre barnen är hemma och hjälper (utifrån humör och förutsättningar) mamma med hushållsarbetet. Maja ska dock börja på dagis i augusti, det gröna dagiset som vi flera gånger i veckan passerar på väge till torget. Något hon ser fram emot med spännng. 

Vad har då hänt den senaste tiden? Förra måndagen var barnen och Sara på tur till Slottskogen där Susie, Måns och Ellen slöt upp. Maja och Måns lekte och härjade, Molly sprang glatt tjutandes efter fåglar och Ellen travade omkring med en spade i handen. Miranda sov mest... Susie och Sara sprang som tettingar mellan de fem barnen. Vi fikade i gröngräset och hade det skönt. Molly som brukar vila mitt på dagen fick en dag med vila i bilen till och från Slottskogen. Frampå eftermiddagen började tröttheten komma smygande och i "samarbete" med en trött mamma lyckades Molly trilla från mammas rygg och slå i huvudet i marken. En mycket ledsen Molly somnar i mammas famn och en orolig mor bestämmer sig för att ett besök på akuten nog kan vara på sin plats. Maja får följa med Måns, Ellen oc Susie hem och Sara, Molly och Miranda styr kosan mot Östra Sjukhuset där Johan sluter upp. Molly sover gott i bilen. Väl framme på sjukhuset när Molly vaknat till liv igen är det full fart på "sjuklingen". Hon rusar tjutandes av förtusning mellan akvariet med fiskar, bollväggen och TV´n i taket. Så vi blev hemskickade igen...

Över Valborg har vi skött verksamheten Hotell Tuve. Susie och barnen kom vid mellistid på valborgsmässoafton. Vi lekte och njöt av fint väder på baksidan. Frampå seneftermiddagen kom Johan och Fredrik (Måns och Ellens pappa) hem från jobben och vi åt alla taco inspirerade majsplättar med salsa och gucamole på altanen. Efter maten cyklade storbarnen och papporna iväg till 4H gården för att fira valborg. Ponnyridning, fiskdam och en stor valborgsbrasa senare återvände de glada i hågen frampå kvällen. Under tiden var det läggning av de tre hemmavarande barnen samtidigt som morbror Micke och Elli anlände. När alla barn väl sov var det dags för lite mat igen, denna gången tacogratäng. Mums! Något glas vin senasre sov alla gott. Tänk, 6 vuxna och 5 barn sovandes i vårt lilla radhus samtidigt. Inte illa!

På lördagen gjorde vi en skogsutflykt medan Micke och Elli åkte in till stan för att shoppa. Maja fick följa med till affären för att inhandla picknick. Vid kakhyllan fick hon den stora äran att välja fika, varpå hon med bestämda steg går fram till... Mariekexen. Det är tydligt att våra barn inte är så vana vid att få kakor och annat.Miranda fick åka vagn, Molly fick åka på pappas rygg och Maja gick. Efter ca 20 minuters promenad var vi framme vid en grillplats där vi fikade, klättrade i berg, lekte ta fatt och annat bus. Mysigt!

På söndagen fick vi ytterligare besök av Lisa och Rebecka, då Johan och Christer åkte till Vättlefjäll för att springa Vättlefjällvandringen på 25 km... Vi andra som var kvar hemma lekte på lekplatsen. Vilken lycka för Maja,Molly och Miranda med 4 vuxna i sällskap, då de vanligtvis får konkurera om endast mammas uppmärksamhet. Och mamma slapp för en gång skull flänga mellan Molly i gungan, Miranda i vagnen och Maja någon annan stans. När lugnet väl lagt sig på söndgskvällen efter att alla gäster i tur och ordning begett sig av var det ett gäng trötta, men mycket nöjda familjemedlemmar som somnade.

 

Maja och Måns hand i hand på valborgsfirande




Johan, Maja och Molly på skogsutflykt




Molly ute på tur i radhusområdet




Miranda glad och nöjd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0