Sommarvärme

Nu har svalkan lagt sig även över Göteborg efter drygt två veckor med riktigt, riktigt varmt. Johan har varit bortrest med jobbet en vecka, så Sara har fått dra runt verksamheten på hemmaplan själv, men med ypperlig hjälp av stora stora syster Maja. Och så även ibland om humöret är det rätta av lilla stora syster Molly. Nu är Johan åter hemma och det återstår bara en vecka av arbete innan vi får semester allihopa tillsammans. Härligt!

Veckan som gått har varit väldigt lugn. Sara och barnen orkade med två utflykter i värmen, en in till stan för att hämta upp en flytväst som Stefan så snällt inhandlat åt Molly. Vi passade även på att åka till Näckrosdammen för att plaska i plaskfontänen och leka på lekplatsen. Sara fick ligga i för att hindra Molly från att kasta sig i dammen tillsammans med ankorna och näckrosorna. Maja saknar sina gamla kvarter och vill åka förbi "göteborgshuset" när vi har vägarna förbi.

Den andra utflykten gick till Alingsås för att hälsa på farmor och farfar och Cissi, deras hund. Molly fullkomligen avgudar Cissi och skulle om hon fick helst sitta på hennes rygg hela tiden. Dagen förflöt med fyrhjulingsåk ner till stranden i närheten där Maja, Molly och Sara tog sig ett svalkande dopp. Sedan besökte vi kusinerna Rasmus och Julias trädgård (de var iväg på semester) och lånade sandlåda, studsmatta och gungor, samt fikade med hemmagjord saft och bullar. Mums!

Resterande dagar har vi tillbringat på stenläggningen på framsidan av huset, där det är skugga och vinden kommer åt en aning. På baksidan med altanen har det inte gått att vara då temperaturen nästan överstigit 30 grader och vinden inte kommer åt alls. Men det finns mycket skoj att göra på en stenläggning med, rita med kritor, cykla, åka bobbycar eller hoppa hage...

När Johan kom hem på lördagsmorgonen packade vi ihop oss och åkte till havet. Åh, så skönt! Molly fick inviga sin fina flytväst och kunde för en gång skull röra sig lite fritt i vattnet. Maja som varit lite avvaktande till vattnet i år badade hon med.

I går hade vi storbesök från Jönköping, då Anna (Saras gamla kursare från sjukgymnastutbildningen) kom på besök med sin lilltjej Lisa. Så trevligt att träffas igen, då det inte blir så ofta numera i och med avståndet. Maja fick som vanligt stolt visa runt i vårt hus och hjälpte gästerna att utforska minsta lilla vrå av klädkammare och förråd.

Miranda har börjat att bekymmersfritt vända sig från mage till rygg. Problemen uppstår när hon ska tillbaka igen, speciellt på natten eftersom hon är van att sova på mage och blir mycket ilsk när hon inte kan komma till ro på rygg. Hon har också börjat gripa efter saker och kan ligga länge, länge på mage och observera lekande syskon, färgglada leksaker eller mamma som röjer i köket.



Sara försöker plocka ut en av många stickor som hamnar i Majas fötter efter barfotaspring på altanen...



Maja och Molly leker i kuddhörnan i Mollys rum och Miranda ligger och tittar på färgglada böcker




En glad Mirre i bara blöjan




En enda stor hög av sötnosar




Molly ikläd badmundering: Solskyddsdräkt, badskor och flytväst...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0