Lucia

Veckorna rullar på och nu är även lucia avklarat med allt som hör det till. Majas dagis valde att ha luciafirandet på självaste luciadagen, så vi slapp gå upp i ottan på fredagen eller måndagen. Klockan 9 på söndagsmorgonen gick luciatåget av stapeln i kyrkan. Så charmigt och mysigt som bara ett förskoleluciatåg kan vara. Se själva...




Maja syns under intåget, men sedan skymtar man mest hennes krona där bakom. Ni hör väl hur Mirre sjunger med? Hur som helst var det en mycket trevlig förmiddag som avslutades med grötfrukost i kyrksalen. Trevligt och mysigt!

På luciaeftermiddagen tog vi oss samman och begav oss ut till Hisingsparken här i närheten och grillade korv. Sara, Johan och Maja uppskattade utflykten, medan Molly och Mirre kanske inte var lika förtjusta. Mirre tyckte det var kallt och tråkigt att inte kunna krypa fritt. Men visst ser det mysigt ut, så säg?!





I fredags hade Sara som sin enda uppgift att försöka få till ett kort på barnen för att använda som julkort... Det var inte det lättaste. Det tog sin stund bara att få på alla lucialinnen och annat. Molly var väl påklädd mycket stolt över sitt fina vita linne och med Majas luciakrona struttade hon omkring en bra stund. Av närmare 70 kort var det väl tre som var användbara. Här kommer ett exempel på hur det kan bli när man ska försöka få tre barn att vara glada och stilla samtidigt...



I torsdags var Sara på jobbet på jullunch och efterföljande museiebesök. Världskulturmuseet i Göteborg har en utställning om människan för barn som Bräcke har varit med och sponsrat. Helt klart värt ett besök om man har barn från 3 år och uppåt. På hemmaplan skötte Johan ruljansen med dagislämning och hämtning.

I helgen har det julpyntats med tomtar och annat fint. Maja hjälpte glatt till och pacakde upp tomtar ur tidningspapper och placerade ut på olika ställen i huset. Nu vill hon pynta varje dag... Så det blir nog till att ta in granen tidigt i år.



Vi lyckades fånga hela familjen på bild häromdagen... Inte ofta det händer, men så här blev resultatet.

Kommentarer
Postat av: Anna

Ni får helt enkelt ta det sista kortet som julkort :)

2009-12-15 @ 20:54:45
URL: http://www.hemmahosgrannen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0