Juletid

Sitter med en kopp kaffe, Maja är på dagis, Mirre sover och i bakgrunden hörs Musse piggs julafton ackompanjerat av ett och annat "Oj" och "Titta" från Molly. Ganska behagligt med andra ord. Nu är det exakt en vecka kvar till jul och för en gångs skull känns det som att vi ligger väldigt bra i fas. De flesta klappar är inhandlade, den stora matshoppingen klarades av igår och köttbullar och paté är redan tillagat och klart. Så nu kan vi, trots ett ganska späckat schema framöver, förhoppningsvis bara mysa och njuta av julen.

I går kom julkorten på lådan, i sista sekunden, men ändock på utsatt datum för att kunna använda julfrimärkena. För visst rknas det även om korten hamnar på lådan kl. 21.30 på kvällen? För er som kanske inte får ett eget julkort i brevlådan kommer julkortet nu här:



God Jul och Gott Nytt År önskar vi Er alla!

Som ni kanske ser så blev inte heller detta kort perfekt... Men alla barnen sitter i alla fall i soffan samtidigt.

Sara har fått en mobil i för tidig julklapp av sin barndomsvän Sara B. Sara som tidigare aldrig använt mobiler fullt ut har nu gett sig dän på att lära sig alla funktioner. En av dem är att man kan blogga från mobilen. Så inlägget ni ser här innan är faktiskt skickat från mobilen. Så nu kommer det förhoppningsvis inlägg lite oftare, med livebilder från vardagen.

Molly har blivit än mer intresserad av att räkna. Tidigare idag satt hon på bordet i köket medan Sara lagade patén och räknade apelsinerna i fruktskålen. Ibland blev det 6, ibland blev det 12 och ibland blev det 3, så många som det faktiskt var. Just nu sitter hon vid sitt lilla pysselbord och sorterar prydnadstomtar i rader och räknar dem högt och ljudligt.

Mirre har fått två tänder i överkäken, med en stor glugg imellan. Precis som Molly hade i samma ålder. Man kan även ana två tänder till där uppe som är på väg ut.

Idag har Maja julavslutning på dagis och sedan väntar hela tre veckor ledigt. Tomten skulle kanske till och med dyka upp. Maja konstaterade att om tomten hade skägg skulle hon kanske bli rädd... Men efter lite fundering så kom hon på att hon ju faktiskt var 4 år gammal och då blir man nog inte rädd för tomten.



Mysbild från soffan med den största och den minsta. Alla syskonen håller allt som oftast sams och trivs i varandras sällskap, även om de självklart kan ryka ihop då och då.



Molly är väldigt fäst vid sin pappa och detta är favorit positionen i soffan. Är inte pappa hemma, så duger det med mamma också. För Maja är det mamma som gäller. Mirre har nog inte riktigt valt sida ännu, utan tycker att både mamma och pappa är toppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0