Semester på hemmaplan

Nu har det snart gått en vecka sedan vi kom hem från bondgården. Oj, vad tiden rusar iväg. Än återstår två veckor av gemensam semester och nu verkar ju sommaren kommit tillbaka och vi börjar klaga på värmen istället för på regnet. Aldrig är man riktigt nöjd...

I veckan har vi besökt Hanna (en föredetta arbetskamrat till Johan) och Henrik och deras lille Ebbe som föddes i juni... Maja och Molly tyckte väl inte att Ebbe var så där jätte spännande, men däremot fanns det en mycket intressant lekplats på deras innergård. Vi fikade, pratade barn och lekte på gården.

Johans mormor gick bort i Juli i den aktningsvärda åldern 97 år. Begravning hölls i måndags i Alingsås och Susie erbjöd sig att passa alla tre barnen... Maja fick sig en härlig lekstund och Molly och Miranda grejade glatt vid sidan om.

Det var dags för Maja att genomgå 4 årskontroll på BVC och Mirre att få spruta. Så det blev ett dubbelbesök i tisdags. Maja klarade testen med bravur och Mirre blev bara lite ledsen av sprutorna, en i varje lår... Efter lite lunch for vi till bushuset för att träffa Håkan och Mikaela och deras barn Tobias (jämngammal med Molly) och Julia (något äldre än Maja). Efter mycket lek och stoj åkte vi hem till deras nybyggda hus i Lilleby för att äta lite middag. Julia och Maja lyckades ganska omgående att låsa in sig på Julias rum och kunde sedan inte öppna dörren igen.. Som tur var fanns det ett stort fönster in från balkongen, så Sara och Johan kunde lugna en halvt hysterisk Maja. Efter mycket trix och fix gick dörren upp och samtliga nycklar i huset konfiskerades... Vi fick en delikat middag och en dag med trevligt umgänge!

I onsdags begav sig Johan och Maja ut i skogen med tält och fiskegrejer och mötte upp med Fredrik och Måns. I skogen fiskades det (Maja fick en fisk aldeles själv, till hennes stora lycka), lektes med pinnar, eldades och sattes upp tält. Två trötta barn somnade sent om sider och papporna satt uppe aldeles för länge och njöt av en aldeles stilla sjö och en vacker sommarnatt. Det var en trött men mycket nöjd Maja som kom hem dagen efter. Sara, Molly och Miranda åkte in till stan och slöt upp med Susie och Ellen. Ett besök vid Näckrosdammen där Molly fick plaska i plaskfontänen och leka på lekplatsen var mycket uppskattat. Sedan blev vi bjudna på middag hemma hos Susie. Gott och trevligt!

Nu har vi två dagar i rad provat på badet vid Lilleby camping. Vi har badat, klättrat bland klipporna, ätit medhavd lunch, lekt på stranden, ätit glass och njutit av värmen. Här hemma har temperaturen på altanen uppstigit till dryga 33 grader... pust!
I går fick vi spännande besök av Anders, en kollega till Johan som håller på med Geocaching. Han introducerade oss i detta fenomen och lärde framför allt Sara, som är mycket sugen på att börja med detta, lite mer om hur det går till. Det är en form av skattjakt med hjälp av GPS. Maja tyckte att det hela var mycket spännande och funderade mycket över denna apparat som kunde leta efter skatter. Hon blev nästan lite besviken över att den var så liten när den väl plockades fram. Två "skatter" eller snarare cacher hittade vi under vår premiärtur. Och Maja hade nog glatt letat ett bra tag till om inte ett skoskav satt käppar i hjulen för henne. Nu behöver Sara bara skaffa sig en GPS så ska det letas skatter! Kvällen avslutades med grillning och sedemera lite lugn samvaro på altanen efter att barnen somnat.



Susie och Maja i lekartagen! Inte ofta Maja får ha Susioe för sig själv. Vilken lycka!



Maja under tält och fiskturen till Härskogen. Hon trivdes som fisken i vattnet.



Mirre äter glatt mat flera gånger per dag nu. Gröten på kvällen är nog favoriten!



Molly njuter av utomhusvistelse, innan värmen kom

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0