Vecka 9 2008

Ännu en vecka till ända, en vecka som vi varit hemma tillsammans hela familjen, friska och glada. Känns som om det var mycket länge sedan sist.

Johan var ledig i måndags efter sin långa resa. Vi njöt av en härlig dag genom en promenad på förmiddagen. Maja körde sin röda, fina dockvagn och Molly satt i sin vagn och tittade storögt. På eftermiddagen träffade vi Susie, Måns och Ellen på Universeum. Molly fick hälsa på hajarna på nära håll, i butiken (se bild...). Maja och Måns hade mycket roligt och busade och sprang, klättrade och hoppade. Maja tyckte att det var extra roligt att både mamma och pappa var med.

I onsdags var Susie, Måns och Ellen här över dagen. Mammorna passade på att dricka kaffe och prata medan barnen sov och barnen lekte och busade när de var vakna. Måns passade också på att titta på TV, då deras TV gått sönder och han är TV lös. Lycka!

Vädret har varit ganska bra i veckan. I onsdags tog vi till och med med oss mellis ut och fikade på lekplatsen. Men det var nästan i modigaste laget, för det drog ganska kallt. Maja åkte massor av bil, långa utflykter långt bort från lekplasten.

I lördags hade Maja och Sara en mamma dotter förmiddag och Johan och Molly en pappa dotter av det samma. Sara och Maja åkte till badhuset och badade. Tyvärr var den lilla varma bassängen stängd, så de fick hålla till i den stora lite kallare varianten. Där fanns dock en rushkana vilket var spännande. Och bastun efteråt var nog det aldra bästa. Tyvärr försvann Majas snutte någonstans, vilket gjorde att hemresan blev lite ledsam. Men som tur var fanns det ju gott om snuttar väl hemma igen. Molly och Johan gick en promenad på stan, tittade på bokrean och drack kaffe. Molly fick vara med och känna på böcker och sitta i fönstret medan pappa fikade, något som tyvärr inte är så vanligt på vardagarna. På eftermiddagen gick vi alla på satn och köpte nya vårskor till tjejerna. Molly fick sitt första par skor. 

På lördagskvällen kom Tova och passade barnen så Johan och Sara fick gå ut och äta lite middag själva. Härligt!  

Söndageftermiddagen har vi tillbringat i Alingsås hos farmor och farfar. Maja har lekt med tågbana, farmors porslinsfigurer och med kusin Rasmus. Molly har förföljt labradoren Cissi större delen av dagen. Att bli slickad på händerna är så mysigt, dock inte riktigt lika mysigt när slickarna kommer i ansiktet.

Molly är nu riktigt snabb på att åla. Hon tar sig utan problem runt i ett rum, och har någon enstaka gång även bytt rum. Hon står stadigt och har väl tagit något som skulle kunna tolkas som ett steg.

Maja leker mycket med sitt dockhus och garage som vi lånat av Wrenn. Pussel är också roligt. Pappa Johan ha´de med sig trädjur hem från Afrika och desa är också mycket roliga. Det är pappa Johan giraffen, mamma Sara giraffen, Maja zebran och Molly elefanten. och så har hon hittat en elefant hon fått av farmor och farfar från Tailand som har blivit Ellen elefanten (Måns lillasyster...)

TV tjejer

Tjejerna tittar på TV hemma hos mormor och morfar


Maja med de afrikanska djuren

Maja leker med afrika djuren


Gosedjur 25:- stycket...

Molly bland hajarna på Universeum...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0