v. 1 2008

Oj, oj, oj... Nu har vi allt legat av oss ordentligt! Vi får skylla på julstress och allt vad det innebär. Men nu är det nytt år och därmed nya tag. Nu ska det bli ordning på torpet igen och här ska det bloggas så datortangenterna glöder.

Vad har då denna vecka haft i sitt sköte för oss? Inledningsvis hade vi ju självaste nyårsafton. Sista dagen på året utnytjade vi för att promenera på stan i det fina vädret samt avnjuta en fika tillsammans på cafét i anslutning till NK. Mamma och pappa fick varsin kaffe och Maja fick en chokladskorpa. Mums. Molly fick nöja sig med att sitta och titta på alla nyårsshoppande människor och fina lampor i taket. Och lika glad för det var hon, verkade det som. Johan avslutade året med att delta i Sylvesterloppet, ett 10 km lång löpartävling i centrala Göteborg. På kvällen hade vi blandade gäster här hemma och avnjöt en gemensamt ihopkokad trerätters. Getosttoast, oxfilé med potatis och jordärtkocksbakelser och en Kalhuacake som avslutning. Mums. Några fyrverkerier hade vi svårt att se från vår balkong, men vi hörde dem. Maja orkade hålla ut till niosnåret på kvällen, men sedan var hon redo för sängen.

Maja har fått en ståbräda som går att koppla på Mollys vagn. En mycket rolig och spännande sak, som hon kan kliva av och på själv, och gärna i farten. Eller så kan man sitta på den, hoppa på den eller varför inte stå på knä? Varför göra saker på ett enda sätt? Det kanske finns något annat som är bättre...?

I morse när vi vaknade låg den första snön på marjen. Härligt! Så vi var snabbt ute med snövänliga kläder och avnjöt en förmiddag med pulkåkning, snögubbebyggande, snöpromenerande och en massa annat som har med snö att göra. Molly fick inviga sin julklappspulka och tyckte att det var riktigt roligt. Maja hissnade när pulkan for ner för backen. Till och med mamma vågade sig på ett åk i pulkbacken. Tyvärr fick vi inte njuta av snön mer än en förmiddag, för redan vid 12 snåret började det att regna. Och nu är det inte mycket av det vita kvar på marken...

Molly sitter nu stadigt själv och har nyligen hittat sin favoritleksak, durkslaget. Så spännande att ha som hatt, suga på, titta igenom, slå i backen eller bara pilla lite på. Durkslaget kan hålla henne sysselsatt länge.

Molly och durkslaget

Molly med sitt durkslag i köket


Maja in action

Maja i full fart ner för pulkbacken


Molly i julklappspulkan

Molly i julklappspulkan


Julfirande hos farmor och farfar

Julfirande hos farmor och farfar. Kusinerna Rasmus och Julia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0