Vecka 5 2008

Ännu en vecka till ända (eller kanske snarare starten på en ny, eftersom det är måndag idag...). Sjukdomen har hängt kvar i luften även om vi alla är i stort sett friska nu. Det har med andra ord varit en mycket lugn vecka.


Den amerikanska familjen i huset (Tracy, David och Wrenn) har semester och hälsar på hemma i Saterna. Vi har fått den angenäma uppgiften att ta hand om deras katt, Annie. Snällare katt får man nog leta efter. En katt som till och med tillåter Molly att komma för nära för kattens bästa. Det händer titt som tätt att Molly får tag och sitter med stora tussar hår i händerna... Hur som helst, detta gör att vi hela veckan har tillbringat hela förmiddagarna uppe hos Annie. Både Maja och Molly tycker att det är härligt. Dels en katt som tycker om att klappas och dessutom alla Wrenns leksaker... Himelriket!

Vi träffade Susie, Måns och Ellen som faktiskt vågade sig hit i onsdags trots att vi varit lite halvkrassliga. I alla fall Sara tyckte att det var underbart att se några andra än resten av familjen (efter en och en halv veckas isolering...). Maja och Måns lekte också riktigt bra.

I fredags var vi på biblioteket och lånade mer böcker. Här hemma går det åt böcker på löpande band. Maja läser och tröttnar på dem på någon vecka bara. Biblioteket har också sagor på CD vilket vi precis börjat med här hemma. Maja får ligga i sin säng och lyssna på en saga på CD under vilan, vilket är uppskattat. Ibland somnar hon, ibland inte.

Vädret har varit riktigt uselt med mycket regn och båst, så vi har hållt oss innomhus en hel del. I helgen kom vi i alla fall ut och var nere på stan och fikade. Maja fick sig också ett par nya vantar, även om hon deklarerade att de aldra vackraste vantarna faktiskt var de hon redan hade, de som Gunnel stickat. 

Maja har ätit medicin under veckan och gjort det med bravur. Helst ska medicinen intas med hörselkåpor på så hon inte hör medicinen... Hon har varit så samarbetsvillig och skötsam och tagit sin medicin hela tre gånger om dagen.

Molly är fullt ut på benen igen och far farm över golven. Inte krypandes, ännu, men rullandes. Oj, vilken fart hon får upp. Hon går upp på alla fyra och står och gungar en stund, men mer än så blir det inte. 

Maja äter

Maja äter sin medicin, eller missin som hon kallar det.


Tjejerna

Maja och Molly poserar för kameran


Molly älskar snören

Molly älskar snören, sladdar, hår, ja allt som är långt och smalt och går att stoppa i munnen


Lekartagen

Barnen i lekartagen. Maja leker med sin julklapp, och molly rullar runt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0