v.43 2007

Denna vecka kommer uppdateringen redan idag, lördag. I morgon bär det av mot Stockholm för Sara och barnen. Höstlov och ledighet för mormor gör att vi drar norrut. Johan får stanna hemma och försöka njuta av lugnet. Men jag tror nog att han kommer att sakna sina tjejer efter ett tag.

Det har varit lite delad föräldraledighet denna veckan, då Sara varit inne och jobbat tre dagar. Detta har inneburit att Johan har fått vara hemma med barnen och mysa lite grand. I måndags fick Maja och Molly följa med pappa Johan till optikern. Johan behövde nya linser och en synundersökning. Maja fick hålla pappa i handen inne hos optikern, för pappa var lite rädd. Maja växte med sitt ansvar och tröstade pappa genom undersökningen. Efteråt var det full fart inne hos optikern. Maja provade glasögon, klättrade på prydnadsfontänen och charmade tanterna bakom disken. På eftermiddagen dök Jonas (Johans arbetskamrat) upp med sin son Albin som är 1½ år. Eftermiddagen tillbringades på lekplatsen med cykling, gungning och bus. Senare blev det gemensam middag när Sara och Viktoria (Albins mamma) dök upp efter jobbet.

I tisdags hade Molly tid hos BVC för en 6 månaders kontroll hos läkaren samt vaccination. Saras kusin Tova slöt upp med Johan på plats för att ge en extra hand. Molly fick mest bara lovord kring vikt: (7480 g) och längd (66,5 cm), Däremot fick vi råd om att göra något åt hennes skorv, mjälliknande pålagringar i hårbotten. Olja i håret under natten och sedna lite pet och pill av mamma så har det mesta nu försvunnit. Maja var mycket exalterad över Mollys spruta. Hon påpekade innan Molly fick sprutan att "nu ska  Molly få spruta och då blir hon ledsen". Och mycket riktigt, Molly blev ledsen... Fast det gick snabbt över när Märta, vår sköterska visade en fin boll. Maja härjade omkring i bästa upptäckarstil i bland alla leksaker i väntrummen på BVC. Det är roligt att gå till doktorn!

Så var det dags för öppna förskolan igen. Sara, Maja och Molly börjar nu bli varma i kläderna i dessa lokaler. Vi träffade Susie, Fredrik och Måns där till både Majas och Måns glädje. Så mycket roliga leksaker, och barn! Denna gången satt Maja, Molly och Sara bara strax utanför ringen under sångsamlingen. Efter några sånger frågade Maja nyfiket var dockan tagit vägen (samlingen inleds med att en docka hälsar alla barnen välkomna). Sara frågar om Maja vill sätta sig i ringen för att se bättre. Det vill Maja... Sedan sitter hon och är med resten av samlingen och avslutar det hela med att utbrista: "Maja tycker det är roligt att sjunga!" Det tar sig!

Molly har dragit på sig en förkylning så de senaste dagarna har det varit ganska lugnt här hemma. Lite lekplatsbesök, bland annat tillsammans med Tracy och Wrenn (den amerikanska familj som bor här i huset som har en dotter som är 3 månader yngre än Maja). Maja har kört sin lilla barnvagn runt huset, samt hela vägen ner till lekplatsen! Vi har vikt tvätt, dansat, busat och haft sköna innedagar. I dag på förmiddagen gick Sara och Maja upp till Tracy, David och Wrenn och lekte en stund. Det är alltid roligt med miljöombyte. Dessutom har Tracy och David en katt, som dessutom gillar att bli klappad. Även av barn, kors i taket!

Mollys första tand har nu dykt upp i underkäken. ett litet riskorn som så sakteliga börjar krypa fram. Så nu är det inte bara Majas tänder som måste borstas. Maja hjälper till att borsta lillasysters tänder, hon är en så omtänksam storasyster.

Maja tar kort på sig själv

Maja tar ett självporträtt av sig själv


Molly läser Göteborgs-Posten

Molly läser tidningen vid frukostbordet


Vika tvätt

Maja hjälper mamma att vika lakan


Tandborstning

Molly bortsar sin lilla tand...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0