v. 42 2007

Så är det åter igen söndag. Veckorna bara rullar på!

Vi har hunnit med ett antal lekplatsbesök där vi träffat Måns med antingen Susie eller Fredrik nästan dagligen (ännu ingen bebis). Det är så bra med en jämnårig kamrat till Maja som också är hemma. Annars är det vanligast att barn i deras ålder går på dagis, och då träffar vi ju inte på dem på lekplatserna. Vi har också stött på Jenny och hennes son Anton som är 1½ ungefär, Jessica (som Sara läste till sjukgymnast med) med hennes två söner Alvin 2½ år och Emrik som är ca 4 mån samt Marie och hennes dotter Gilla som är ungefär lika gammal som Maja.

I onsdags var vi på Öppna förskolan Spira igen. Fullt av krypbarn och en och annan 1½ åring och så Maja och Måns på dryga 2... Full fart! Denna gång vågade Maja vara med på sångstunden på avstånd. Vi satt inte med i ringen, men var kvar i rummet och sjöng med under halva sångstunden. Framsteg! Efteråt följde Susie och Måns med hit hem och Susie och Sara fick tillfälle att prata lite mer i lugn och ro över en kopp kaffe medans de tre guldklimparna sov.

I fredags träffade vi Fredrik och Måns på Guldheds bilblioteket för att prova att vara med på en sagostund. Sara, Maja och Molly var där i mycket god tid för att kunna installera sig i lugn och ro. Sara hade dock inte tagit reda på när biblioteket öppnade, så vi stod och ryckte i dörren förgäves. Biblioteket  öppnade inte förrän precis innan sagostunden. Detta gjorde att Maja, som aldrig varit på just detta biblioteket tidigare, ägnade mer uppmärksamhet åt inredningen än åt sagan. Och när hon högljutt frågat mamma alla möjliga frågor om det hon såg, så fick vi ha vår egen sagostund i en annan del av biblioteket. Men lika nöjd för det var Maja. Efteråt följde vi med Fredrik och Måns hem och fick lunch där.  Mumsigt! På eftermiddagen lekte barnen på lekplatsen utanför; att klättra i trappor och springa ikapp är mest poppis just nu.

Vi var återigen på Bondens marknad i Haga och köpte färska härliga grönsaker. Maja spatserade glatt omkring bland stånden och Molly satt upp i vagnen och tittade storögt. På vägen dit träffade vi på Susie, Fredrik och Måns som hade samma mål som vi, så vi slog följe. På hemvägen sprang vi på våra gemensamma bekanta Jenny, Ulf och deras som Wilmer, som är jämngammal med Maja och Måns. Trevligt! Wilmer hade blivit så stor sedan vi såg hon sist, säkert ett år sedan. På kvällen kom Saras kusin Kerstin på middag. Hon har flyttat till stan i och med ett jobb som trädgårdsarkitekt. Kul! Vi åt god middag och drack ett glas rödvin under trevligt samspråkande.

Idag har Maja och Sara haft en egen förmiddag, som tillbringades i simhallen. Maja var eld och lågor och allt var mycket spännande. Och på vägen dit såg vi en luftballong, en blå. Det var det första hon berättade när hon kom hem igen. I simhallen åkte hon rutschkana, gick upp och ner för handikappsrampen, hoppade och plaskade. En riktig badtjej! Johan och Molly var ute på en skogspromenad i det närliggande skogspartiet. Molly tittade med intresse på alla fina färger på löven.

Under veckan blir det en del hemmavaro också. Det behöver tvättas, lagas mat och städas. När vi är hemma och grejar är Maja mycket för att dansa. Hon har ett litet elektriskt piano på sitt rum som hon sätter på och dansar glatt till de förprogramerade styckena. Molly ligger på golvet och tittar och tar in med stora ögon. Att läsa böcker är också mycket populärt, och Maja kan nu sitta med en bok själv och bläddra. Ofta kan hon boken utantill så man kan höra hur hon muttrar de olika fraserna.

Molly Bus

Molly på strålande humör, som vi är vana att se henne.


Danstjej

Maja rockar loss till musiken


Tjejerna

Lika som bär, eller...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0