v. 45 2007

Så är det åter igen söndag och dags för att uppdatera er om hur vi haft det under veckan som gått.


Vi har haft en ganska innehållsrik vecka. I måndags kom Anna (kurskamrat till Sara från sjukgymnastutbildningen) och hennes döttrar Moa (3½ år) och Lisa (3 mån) på snabbvisit under förmiddagen. Maja fick till sin stora glädje visa Moa sitt fina rum. De dansade, åkte motorcykel och lekte med gossedjuren. Lisa tittade sig mest storögt omkring, och framför allt på älgen Arne som sitter på väggen i Majas och Mollys rum. Spännande! På eftermiddagen gick vi ner till Gunnel (hårfrisörskan i huset) som hade lite ledig tid. Gunnel hade dukat upp med oljefärger och porslinfäger till Majas förtjusning. Maja satt och målade under nästan 2 timmar... Det blev ett antal oljefärgsteckningar, två stenar, några kakelplattor samt en klocka att hänga i julgranen. Så fint!


I tisdags var vi på biblioteket för att lämna tillbaka böcker samt låna ett gäng nya. Här hemma går det åt böcker på löpande band. Vi lämnade tillbaka titlar så som: Vem blöder, Bajsboken, Bu och Bä blir blöta och Folke är skrajsig och kom hem med nya så som: God natt alla djur, Mamma ska komma och Familjen nalle kör bil. På kvällen var Tova (Saras kusin) här på middag, samt att hon för första gången tog läggningen av båda tjejerna på egen hand då Sara och Johan var iväg på föreläsning (Fredrik Sträng berättade om sina äventyr på de sju högsta bergen på världens sju kontinenter). Tova klarade uppgiften med bravur och lyckades även lösa en kissolycka i sängen utan allt för mycket krångel. Imponernade!


Öppna förskolan stod på schemat som vanligt i onsdags. Maja fick träffa Måns för första gången på över två veckor. Vilken lycka! Måns rusade in i lokalen, letade raskt upp Maja och sedan satt de och lekte sida vid sida under säkert 15 minuter utan minsta tecken till tjiv. Vi fick också tillfälle att gratulera pappa Fredrik och Måns som 2/11 blev storebror till lilla Ellen. Under sångstunden var både Maja och Molly med på noterna. När det var dags att dela ut maraccasar till alla barnen tog Maja först en som hon gav till Molly innan hon tog en till sig själv. En sån omtänksam storasyster!   


I lördags besökte hela familjen botaniska trädgården. Vi hade med oss kaffe och var på plats redan klockan 9.30 på morgonen. Nästan minusgrader och en klarblå himmel ramade in vår vistelse. Mysigt! Maja promenerade, klättrade på träfigurer och hade det gott! När det var dags att bege sig hemåt fick Maja äran att bära pappas bilnyckel. Hon går till bilen för att försöka öppna dörren. Plötsligt utbrister hon: Oj, nyckeln är borta... Sara och Johan är fullt upptagna med att lasta in barnvagnar och bilbarnstolar, så kommentaren uppmärksammas inte riktigt. När det så är dags att ta nyckeln från Maja är då nyckeln mycket riktigt borta. När vi frågar Maja var nyckeln tog vägen säger hon att hon la den på marken... Vi kör undan bilen och tittar och tittar på marken. Det enda vi ser är en... avloppsbrunn! Som tur var hade Sara med sig sin nyckel, så vi kom hem till sist.


Dagen har tillbringats i Alingsås för att dels gratulera farfar på Fars dag samt att passa på att byta till vinterdäck på Golfen. Maja har lekt med Briotåg och busat med labradoren Cissi. Även denna gång bjöds det på glass till efterrätt till Majas glädje. En egen glass, vilken lycka!


Molly har nu fått ännu en liten tand i underkäken, så nu är det två små riskorn som trängs bredvid varandra. Dessutom har hon precis lärt sig att göra "billjud" med munnen, så för närvarande så pruttar/brummar hon sig genom tillvaron. Mest poppis är det samtidigt som hela munnen är full med mat...

Maja och Johan

Maja och pappa myser i Botaniska trädgården


Maja rider krokodil

Maja rider på en av träskulptirerna i Botaniska trädgården


Molly

Molly är glad som vanligt...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0